V. Putinas žada su malonumu suteikti Rusijos pilietybę JAV bokso žvaigždei | Diena.lt

V. PUTINAS ŽADA SU MALONUMU SUTEIKTI RUSIJOS PILIETYBĘ JAV BOKSO ŽVAIGŽDEI

  • 1

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė mielai patenkinsiantis Jungtinių Valstijų boksininko Roy Joneso Jr. (Rojaus Džonso jaunesniojo) prašymą suteikti jam Rusijos pilietybę, kai kelis pasaulio čempiono titulus turintis sportininkas aplankė Maskvos aneksuotą Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį.

46 metų boksininkas, pelnęs pasaulio čempiono titulą keturios svorio kategorijose, gėrė arbatą su V.Putinu Krymo kariniame uostamiestyje Sevastopolyje, matoma Kremliaus paskelbtose nuotraukose.

R.Jonesas, kuris taip pat yra išmėginęs reperio ir kino aktoriaus karjerą, atvyko į Krymą dalyvauti viename bokso šou kaip kviestinė žvaigždė.

„Manau, kad ... turint Rusijos pasą man būtų gerokai lengviau atvykti ir išvykti, nes čia žmonėms patinka sportas, o man dėl to labai patinka ši vieta“, – R.Joneso pokalbį su V.Putinu citavo Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

V.Putinas atsakė: „Jeigu ketinate reikšmingą savo gyvenimo dalį susieti su veikla Rusijoje, tuomet mes, žinoma, tuo džiaugsimės ir su malonumu patenkinsime jūsų prašymą dėl Rusijos pilietybės suteikimo“.

Bokso populiarintojas Vladimiras Chriunovas, dirbantis su R.Jonesu Rusijoje, sakė TASS, kad dėl boksininko kelionės į Krymą „nekilo visiškai jokių klausimų“, nors Vašingtonas smerkia to pusiasalio aneksiją.

Rusija 2013 metais suteikė pilietybę prancūzų aktoriui Gerard'ui Depardieu (Žerarui Depardjė), kai jis įtūžo dėl Prancūzijos planų smarkiai apmokestinti turtingiausius gyventojus.

V.Putinas, turinti dziudo juodąjį diržą, palaiko draugiškus ryšius su kai kuriomis raumeningomis garsenybėmis, tokiomis kaip JAV aktorius Stevenas Seagalas (Stivenas Sigalas) ir Holivudo žvaigždė Jeanas-Claude'as Van Damme'as (Žanas Klodas Van Damas).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vidas Nokautas

Kvieciame atvykti pasaulio cempiona boksininka 46 m Roy Jonesa ir parodyti tikra profesionalu boksa Lietuvoje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS