V. Žala ir V. Švedas Rokiškyje santykius aiškinsis lenktyniaudami žoliapjovėmis | Diena.lt

V. ŽALA IR V. ŠVEDAS ROKIŠKYJE SANTYKIUS AIŠKINSIS LENKTYNIAUDAMI ŽOLIAPJOVĖMIS

  • 0

Antradienį Rokiškio ralio („Samsonas Rally Rokiškis“) organizatoriai Vilniuje, „Mototoja“ salone, surengė spaudos konferenciją, kurioje pristatė šių metų ralį. Iškart po to gausi organizatorių komanda pajudėjo į Rokiškį, kur jau trečiadienį prasidės administracinė komisija.

Spaudos konferencijoje apie šių metų ralio naujoves ir subtilybes pasakojo varžybų organizatorius Audrius Gimžauskas, kuris atskleidė, kad ypač daug dėmesio šiemet skirta žiūrovų patogumui. Į žiūrovų zonas bus galima patogiai atvykti ir išvykti šalutiniais keliais, o jose ralio aistruoliai išvys tikrai įspūdingus vaizdus.

Organizatoriai šiemet pasirūpino, jog 140 km distancijos ralyje nestigtų įdomių vietų - šiemet ralis bus ne toks greitas, sudėtingesnis vairuotojams ir šturmanams bei vaizdingesnis žiūrovams. Du tramplinai, iš kurių vienas pavadintas Vaidoto Žalos vardu, yra papildomai pakelti, todėl ralio aistruoliai čia turėtų išvysti gražių šuolių.

A. Gimžauskas pažymėjo, kad didelį darbą organizuojant šį ralį nuveikė varžybų vardo partneris Martynas Samsonas, kuris į Lietuvą priviliojo garsius ralio lenktynininkus iš Europos ir net JAV

„Noriu padėkoti Martynui. Jis sugebėjo pakviesti ne tik autosporto žvaigždyną - Suomijos ralio čempioną Teemu Asunmaa, legendinį WRC pilotą Tonį Gardemeisterį, bet ir atkapstė, kad garsus Madrido „Real“ (Ispanija) vartininkas, buvęs Ispanijos rinktinės vartų sargas dabar lenktyniauja ralyje. Taigi, Martyno kvietimu, jis irgi atvyksta į Lietuvą. Tikimės, kad finišuos kuo daugiau ekipažų ir žiūrovai pamatys gražią kovą“, - sakė A. Gimžauskas.

Renginio metu taip pat gyvai pristatytas ir didžiausias šių metų ralio prizas - naujutėlaitis „Toyota Yaris“ automobilis, kurį įsteigė „Toyota“. Šis prizas atiteks greičiausiam R2 klasės dalyviui.

Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavo ir LASF generalinė sekretorė Renata Burbulienė, Rokiškio rajono savivaldybės meras Antanas Vagonis, „Mototoja“ pardavimo vadovas Gediminas Jekenta, „Tete a Tete“ kazino komunikacijos vadovas Evaldas Magelinskas bei lenktynininkas V. Žala. Pastarasis konferencijos dalyviams atskleidė dar vieną intriguojančią naujieną. Prieš ralį tarp jo ir Vytauto Švedo vyks dar vienerios, kiek neįprastos lenktynės.

Vaidotas Žala ir Vytautas Švedas jėgas išmėgins vairuodami „Kubota“ žoliapjoves-traktoriukus. Jie varžysis „Stokker“ serviso zonoje penktadienį, prieš oficialų varžybų atidarymą 13.30 val.

„Audriaus nuopelnas yra tas, kad jis ne tik organizuoja ralį, bet ir stengiasi padaryti šventę. Viena iš pramoginių dalių ir bus mūsų su Vytautu lenktynės žoliapjovėmis. Ten Rokiškyje labai smagios pievelės, tai mes kartu papjausim, pašienausim. Audrius žadėjo, kad bus ir laiko matavimo įranga, tai tikrai bus linksmos varžybos“, - sakė V. Žala.

Iš karto po Vaidoto Žalos ir Vytauto Švedo akistatos bus duotas startas varžyboms. Pirmąją ralio dieną dalyviams teks įveikti penkis greičio ruožus. Ketvirtasis ir penktasis greičio ruožai vyks Rokiškio mieste ir žiūrovams bus nemokami - juos ralio aistruoliams dovanoja „Rokiškio sūris“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS