V. Žalos patirtis: niekada nereikia nukabinti nosies | Diena.lt

V. ŽALOS PATIRTIS: NIEKADA NEREIKIA NUKABINTI NOSIES

  • 0

Su Dakaro ralio žvaigždėmis Ispanijoje varžęsi Lietuvos lenktynininkai Vaidotas Žala ir Rokas Baciuška nenusivylė savo pasirodymais.

Kalnuotose Ispanijos vietovėse lenktyniavo daugiau nei 250 dalyvių, o „Baja Aragon“ startų sąrašuose buvo bekelės maratonų ir ralio įžymybės Nasseras Al-Attyah (Kataras), Stephane’as Peterhanselis (Prancūzija), Nani Roma ir Carlosas Sainzas (abu – Ispanija), Guillaume’as de Meviusas (Belgija).

V. Žala pirmą kartą sėdo prie T1+ klasės visureigio vairo. Su šturmanu portugalu Paulo Fiuza teko įveikti tris greičio ruožus (iš viso per 500 km), o dalis jų, anot Vaidoto, buvo vieni sudėtingiausių, kokius išvis yra tekę važiuoti.

Pirmą greičio ruožą lietuvio ir portugalo ekipažas užbaigė užėmęs ketvirtą vietą, po antro buvo šeštas, po trečio – trečias.

Rezultatas: R. Baciuška su ispanu O. Vidaliu bendroje „Baja Aragon“ įskaitoje – devinti. „MCH photography“ nuotr.

„Šios lenktynės – vienos sunkesnių mano gyvenime, bet su laiminga pabaiga. Gera pamoka, kad niekada nereikia nukabinti nosies. Po antro greičio ruožo atrodė, kad sukaupėme daug beviltiškų reikalų, bet po trečios atkarpos negalėjome patikėti, kad pakilome net į trečią vietą. Niūri nuotaika iškart išsisklaidė!“ – džiaugėsi V. Žala.

Buvo įdomu, aštru ir karšta. Svarbiausia, išvengėme didelių incidentų, o iš klaidų kasdien mokomės.

T1+ grupėje sėkmingiausiai pasirodė N. Al-Attiyah ir Mathieu Baumelis (Andora, 6 val. 18 min 37,2 sek.). Antroje vietoje – brazilai Lucasas Moraesas ir Kaique Bentivoglio (6 val. 20 min. 20,4 sek.).

V. Žala ir P. Fiuza (6 val. 28 min. 28,7 sek.) aplenkė ne vien ispanus N. Romą ir Alexą Haro (6 val. 30 min. 34,0 sek.), bet ir R. Baciušką su šturmanu ispanu Orioliu Vidaliu (6 val. 34 min. 31,5 sek., 9 vieta).

„Buvo be galo įdomu, aštru ir karšta. Svarbiausia, išvengėme didelių incidentų, o iš klaidų kasdien mokomės. Su T1+ nuvažiavome vos 500 km, tačiau greitai prisijaukinome automobilį ir įgijome neįkainojamos patirties. Apetitas tikrai kyla bevalgant, tad nekantraujame sužinoti, kada vėl galėsime lėkti su panašiu dičkiu“, – dalijosi mintimis R. Baciuška.

Šį savaitgalį V. Žala su šturmanu latviu Ivo Pukiu lenktyniauja Rokiškio apylinkėse, kur vyksta Lietuvos automobilių ralio čempionato ketvirto etapo varžybos. Ekipažas važiuoja „Škoda Fabia R5“ automobiliu.

GALERIJA

  • V. Žalos patirtis: niekada nereikia nukabinti nosies
  • Rezultatas: Baciuška su ispanu O. Vidaliu bendroje „Baja Aragon“ įskaitoje – devinti.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS