V. Žūsinaitė: 10,5 km distanciją Trakų pusmaratonyje planuoju įveikti per 38 minutes | Diena.lt

V. ŽŪSINAITĖ: 10,5 KM DISTANCIJĄ TRAKŲ PUSMARATONYJE PLANUOJU ĮVEIKTI PER 38 MINUTES

  • 0

Sekmadienį vyksiančiame „Eurovaistinės“ Trakų pusmaratonyje bėgimo sezoną pradės ne tik bėgimo mėgėjai bei entuziastai, bet ir Lietuvos sporto elitas.

Prieš kelias dienas oficialų kelialapį į vasaros olimpines žaidynes Rio de Žaneire gavusiai Vaidai Žūsinaitei „Eurovaistinės“ Trakų pusmaratonis taip pat taps pirmuoju pavasariniu startu.

„Labai džiaugiuosi, kad „Eurovaistinės“ Trakų pusmaratonis tampa tradicinėmis pirmosiomis varžybomis po pavasarinio maratono. Dar tik pradedu grįžti į normalų treniruočių ritmą, taigi pasirinkau 10,5 km distanciją ir didelių tikslų sau nekeliu – įveikti trasą planuoju per 38 minutes. Į šventę vykstu pasidžiaugti puikiu oru bei pasimatyti su bendraminčiais – kiekvienais metais renginyje dalyvauja vis daugiau mano draugų, o šiais metais pusmaratonį pasiryžo įveikti ir mano brolis. Smagu, kad daugėja bėgiojančių žmonių ir vis daugiau jų susirenka į Trakus“, – sakė V. Žūsinaitė.

„Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė teigė, jog renginys – puiki priemonė auginti visuomenės motyvaciją rūpintis savo savijauta ir daugiau judėti.

„Esame ne tik nuolatinis Trakų pusmaratonio rėmėjas, bet ir aktyvus dalyvis – šiais metais „Eurovaistinės“ komandoje beveik 200 skirtingas distancijas bėgančių įmonės darbuotojų ir draugų. Vis dėlto žmonių norą rūpintis savo sveikata ir daugiau judėti pastebime ne tik tarp savo darbuotojų, bet ir tarp klientų. Pavasario pradžioje startavę su „21 dienos iššūkių“ programa, motyvuojančia netinkamus gyvenimo būdo įpročius pakeisti sveikesniais ir geresniais, matome, kad daugiausiai žmonių susidomėjimo sulaukė „7 minučių mankšta“. Tai tik patvirtina, kad judėjimo mūsų kasdienybėje trūksta, tačiau noras keistis yra“, – sakė valdybos pirmininkė.

Varžybų dieną tikimasi sulaukti beveik 3 tūkst. bėgikų, tarp kurių ir didžioji dalis Lietuvos bėgimo elito. Prie varžybų starto linijos stos ištvermingiausi Lietuvos atletai – vyrų grupėje varžysis Justinas Beržanskis (10,5 km ir 5 km), Valdas Dopolskas (pusmaratonis), Remigijus Kančys (10,5 km). Moteris pusmaratonio rungtyje atstovaus Diana Lobačevskė ir Milda Vilčinskaitė, 10,5 km – Vaida Žūsinaitė ir Monika Vilčinskaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS