„Vairo-Kalvio“ regbininkai įrodė savo pranašumą prieš Rygos ekipą | Diena.lt

„VAIRO-KALVIO“ REGBININKAI ĮRODĖ SAVO PRANAŠUMĄ PRIEŠ RYGOS EKIPĄ

  • 0

Naujajam sezonui besirengiantis Šiaulių „Vairo-Kalvio“ klubas kontrolinėse rungtynėse namuose 45:25 nugalėjo Rygos „Transact Pro-Miesnieki“ (Latvija) ekipą.

Latvijos čempionai pranoko "Top" lygos vicečempionus šiauliečius žaidimo drausme, bet individualus žaidėjų meistriškumas buvo šeimininkų pusėje.

„Vairo-Kalvio“ komandai po 10 taškų pelnė Justinas Vasiliauskas, Irmantas Kukulskis ir Edvinas Peskovas, po 5 - Aurimas Gedminas, Tomas Bagdonas ir Gediminas Marcišauskas. Geriausio rungtynių žaidėjo prizas įteiktas antrosios linijos žaidėjų Mindaugui Zaborui.

„Tai buvo dar tik antros draugiškos rungtynės, todėl spragų žaidime yra daug. Treneriai turėtų iš šono geriau viską pamatyti. Mes aikštėje labai daug kalbamės, nors turėtume labiau koncentruotis į žaidimą, pagerinti gynybą. Svarbiausia - gerinti susižaidimą. Latviai visada turi stiprius grumtynių žaidėjus, niekada nepasiduoda ir žaidžia iki pat galo. Keliskart jie mus aktyviai spaudė prie įskaitinio ploto, o mes stengėmės atsilaikyti“, - apie rungtynes pasakojo M. Zaboras.

„Dabar vyksta tik žaidybinio pasiruošimo pradžia. Sunku dar vertinti žaidimą, nes yra daug nesustyguotų vietų, daug trūkumų. Iki sezono pradžios turime dar laiko, todėl taisysime klaidas ir gerinsime tuos dalykus, kurie mums labiausiai pavyksta, - kalbėjo „Vairo-Kalvio“ treneris Sigitas Kukulskis. - Šiose rungtynėse leidome visiems žaidėjams, kurie ruošėsi, pažaisti tam tikrą laiką. Stengėmės jiems duoti užduotis, kurias reikės atlikti svarbiausiose rungtynėse. Dar turėsime keletą draugiškų rungtynių, o per pasiruošimą sieksime, kad žaidėjai galėtų žaisti pilnu pajėgumu visas 80 minučių.“

Abi šios ekipos šiais metais, kaip ir pernai, žais „Top“ lygoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS