Vandens sporto šventė – mėgėjams ir profesionalams | Diena.lt

VANDENS SPORTO ŠVENTĖ – MĖGĖJAMS IR PROFESIONALAMS

"Naują sezoną azartišku renginiu pradėsime pirmieji Baltijos šalyse", – pabrėžė Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos (LVMSF) prezidentas Tomas Gurkšnys.

Lenktyniaus mariose

Gegužės 4-ąją "Žalgirio" jachtklubo bazėje organizuojama vandens sporto ir pramogų šventė "Kaunas Jet 2019", jos pagrindinis akcentas – vandens motociklų lenktynės mėgėjams ir profesionalams.

"Tai bus labiau pramoginio pobūdžio varžybos, pirmiausia skirtos mūsų sporto šakos mėgėjams ir pradedantiems sportininkams, tačiau galės startuoti ir patyrę lenktynininkai", – sakė T.Gurkšnys.

Bus surengtos trys rungtys – "Spark" mėgėjų ir paralelinio slalomo bei enduro sprinto. Privaloma sąlyga visiems dalyviams – jie turės būti sulaukę 16-os.

"Į "Spark" slalomą kviečiame neprofesionalus, neturinčius savo vandens motociklo. Paralelinio slalomo varžybose bus ir mėgėjų, ir pradedančiųjų bei profesionalų grupės, lenktynininkai varžysis trasoje po du iki dviejų pergalių. Enduro sprinto varžybas sudarys tik vienas plaukimas, bus taikomas laiko limitas, dalyviai kovos ir dėl piniginių prizų", – papasakojo LVMSF vadovas.

Pramogos – ir ant kranto

"Kaunas Jet 2019" organizatoriai žada ir emocingų pramogų, tarp jų – vandens motociklų sporto profesionalų pasirodymų.

Be to, burlenčių mėgėjai su savo įranga galės startuoti laisvo slalomo varžybose. Bandžiusiems ar nė karto nemėginusiems savo jėgų vandenlenčių parkuose bus pasiūlytos greitaeigio katerio su specialiu lanku paslaugos. Pravers ir pamokos, kaip stabiliai balansuoti ant irklenčių.

Galiausiai – pabaigtuvės su muzika, grilio gardumynais ir dienos palydomis nuo laivo denio Kauno mariose.

"Norime, kad mūsų sirgalių ir vandens sporto mėgėjų gretos vis gausėtų", – teigė T.Gurkšnys.

Pirmas startas – Portugalijoje

LVMSF prezidentas informavo, kad šiemet Lietuvos vandens motociklų čempionato pirmas etapas bus surengtas birželio 8–9 d. Birštone.

Liepos 20–21 d. (ši data dar nepatvirtinta) numatytos varžybos Zarasuose, trečias etapas – rugpjūčio 3–4 d. Elektrėnuose, ketvirtasis – rugsėjo 7–8 d. Kauno mariose.

"Aš ir Gediminas Leonas planuojame dalyvauti visuose Europos čempionato etapuose, kurie vyks gegužės 3–5 d. Portugalijoje, birželio 15–16 d. – Vengrijoje bei 28–30 d. – Kroatijoje", – sakė T.Gurkšnys.

Lietuvos vandens motociklų sporto meistrai startuos ir pasaulio čempionato etapuose, kitose tarptautinėse varžybose.

Pernai GP2 klasės pasaulio čempionate Italijoje bronzos medalį iškovojo kaunietis Mindaugas Jačiauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS