Varžybomis paminės profesinę sukaktį | Diena.lt

VARŽYBOMIS PAMINĖS PROFESINĘ SUKAKTĮ

Kaune vyksiančių 22-ųjų tarptautinių sportinių šokių varžybų "Rudens taurė" organizatoriai Liudmila ir Vytautas Bankauskai paminės reikšmingą sukaktį.

Ugdė šokėjų kartas

"Prieš keturiasdešimt metų, dar būdami Kauno "Sūkurio" šokėjai, nedrąsiai pravėrėme anuometės 16-osios vidurinės mokyklos salės duris ir ėmėmės savarankiškos kūrybinės, pedagoginės veiklos. Mieste veikė tik keli sportinių – tada jie buvo vadinami pramoginiais – šokių klubai, tad salėje jaunimo poros vos tilpdavo", – dalijosi prisiminimais V.Bankauskas.

Vėliau L. ir V.Bankauskai dirbo buvusios "Pergalės" gamyklos klube, Kauno vaikų ir jaunimo klubų susivienijime.

"Tuo metu beveik visi sportinių šokių treneriai buvo mėgėjai, kitų profesijų specialistai. Ne išimtis – ir mes: Liudmila dirbo poliklinikoje gydytoja, aš – inžinieriumi "Kauno baldų" įmonėje", – pasakojo V.Bankauskas.

Jaunimui stinga kantrybės

Šiuo metu L. ir V.Bankauskai, Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) licencijuoti teisėjai, vadovauja Kauno "Žiburio" klubui, bendradarbiauja su Raseinių meno mokykla.

Be to, V.Bankauskas dešimt metų redagavo žurnalą "Šokių sportas", vadovauja Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) profesionalų lygai.

"Ne visiems treneriams lemta išugdyti pasaulio, Europos ar Lietuvos čempionus. Atrodo, mergaitė ar berniukas nuoširdžiai nori išmokti šokti, tačiau labai greitai entuziazmas išblėsta – dažniausiai pristinga kantrybės", – svarstė L.Bankauskienė.

Kantrybės nestokojo pirmųjų šokio žingsnių "Žiburyje" išmokusi Kristina Valiūnaitė, vėliau su Mariumi Kriukeliu atstovavusi "Kaspino" klubui ir tapusi pasaulio jaunimo čempione, bei L. ir V.Bankauskų dukra Gintarė, su Tomu Slausgalviu penkis kartus laimėjusi Lietuvos dešimties šokių čempionatą, kai reprezentavo "Sūkurį".

Varžybose – šimtai porų

"Rudens taurės" varžybas L. ir V.Bankauskai rengia jau dvylika metų – tęsia žinomo kolegos Imanto Brikmanio pradėtą darbą.

"Šį kartą tikimės sulaukti maždaug 600 porų", – teigė V.Bankauskas.

Spalio 1–2 d. Kauno sporto halėje vyksiančios "Rudens taurės" programoje – ir WDSF pasaulio reitingo suaugusiųjų bei jaunimo standartinių, Lotynų Amerikos šokių varžybos.

Tarp jau paraiškas pateikusių porų – Lietuvos čempionai ir prizininkai Jokūbas Venckus ir Miglė Kupšaitė (Vilniaus "Ratuto"), Edgaras Baltaragis ir Indrė Kučinskaitė (Kauno "Rolo"-"Sūkurys"), Dominykas Daukšas ir Svetlana Azarova bei Karolis Michalas Tomeckis ir Domilė Šemeškevičiūtė (abu duetai – iš "Sūkurio"), Nikita Moisejenka ir Jurga Gustaitė ("Kaspinas"), Edvinas Ringys ir Aistė Survilaitė (Tauragės "Spindulys" / Klaipėdos "Žuvėdra").

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS