Vasaros universiadoje dalyvaus 41-as Lietuvos studentas | Diena.lt

VASAROS UNIVERSIADOJE DALYVAUS 41-AS LIETUVOS STUDENTAS

  • 0

Liepos 3-14 dienomis Neapolyje, Italijoje, vyks svarbiausios studentų sporto varžybos – 30-oji vasaros universiada. Joje dalyvaus apie 9300 dalyvių iš 128 šalių, tarp jų ir 41 Lietuvos sportininkas.

Universiados programoje iš viso numatyta 18 sporto šakų. Lietuvos studentai varžysis 5 sporto šakose: plaukime, lengvojoje atletikoje, dziudo imtynėse, meninėje gimnastikoje ir šaudyme. Geriausių rezultatų tikimasi iš lengvaatlečių – ieties metikų Livetos Jasiūnaitės ir Edžio Matusevičiaus, šuolininko į aukštį Adrijaus Glebausko, taip pat plaukiko Andriaus Šidlausko, šaulės Gabrielės Rankelytės.

„Linkiu didžiausios sėkmės mūsų sportininkams, kurie suderina ir sportą, ir studijas. Šis pasirinkimas kloja kelią ateities pergalėms tiek stadionuose, tiek pačiame gyvenime. Visiems sportininkams, jų treneriams, kitiems komandų nariams – stiprios kovotojų dvasios, susitelkimo ir džiuginančių rezultatų“, – linkėjimus išsakė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Lietuvos studentai universiadose dalyvauja nuo 1993 metų, kai šokių ant ledo pora Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas Lietuvai iškovojo pirmuosius medalius. Iš viso iš 14 universiadų Lietuvos studentai parsivežė 54 medalius: 22 aukso, 12 sidabro, 20 bronzos. Universiadose jau dalyvavo daugiau kaip 950 Lietuvos studentų.

Sėkmingiausia Lietuvos studentams buvo 2011 metų vasaros universiada Šenženyje, Kinijoje, kur mūsų sportininkai iškovojo 13 medalių. Lietuvos studentai 2013 metais universiados irklavimo varžybose iškovojo 6 aukso medalius. 2015 metais mūsų irkluotojai iškovojo 4 aukso medalius, aukso medalį taip pat iškovojo šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė. 2017 metais Danas Rapšys plaukimo varžybose iškovojo tris – du aukso ir vieną bronzos – medalius, o Lietuvos vyrų studentų krepšinio rinktinė tapo universiados čempione.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija finansuoja Lietuvos studentų dalyvavimą universiadoje, sporto šakų federacijos – sportininkų pasirengimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS