„Vėtros“ stadionas netaps prekybos centru | Diena.lt

"VĖTROS" STADIONAS NETAPS PREKYBOS CENTRU

Siekdama išsaugoti sostinės "Vėtros" stadioną futbolo reikmėms, Lietuvos futbolo federacija (LFF) sėkmingai baigė derybas su DnB NORD banku dėl šios arenos valdymo.

Bankui stadionas buvo perėjęs iš "Vėtros" klubo dėl nevykdytų finansinių įsipareigojimų.

"Vėtros" klubui nutraukus veiklą, stadionas beveik pusę metų stovėjo tuščias. LFF perėmus arenos valdymą, planuojama, kad jau nuo kito sezono joje galės žaisti ne tik profesionalai, bet ir sporto mėgėjai.

Šis Vilniaus stadionas yra vienas iš nedaugelio Lietuvoje, skirtų tik futbolui. Jis buvo rekonstruotas 2004 m. buvusio "Lokomotyvo" stadiono vietoje ir šiuo metu talpina beveik 6 tūkst. žiūrovų.

"Vėtros" arena atitinka LFF aukščiausiosios lygos stadionams keliamus reikalavimus. Be to, jis yra priskirtas prie UEFA antrosios kategorijos stadionų, kuriuose galima rengti pirmuosius UEFA klubinių varžybų etapus bei mažesnio masto futbolo rinktinių varžybas. Šalia pagrindinės aikštės įrengta mažesnių matmenų dirbtinės dangos treniruočių aikštė.

LFF teigimu, siekiant sutvarkyti "Vėtros" stadioną, reikia gerinti sąlygas žiniasklaidos atstovams, praplėsti patalpas, skiriamas varžybų dalyviams ir organizatoriams, toliau gerinti patekimo į stadioną, automobilių statymo, varžybų stebėjimo bei svetingumo sąlygas žiūrovams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)