Vilniuje praūžė antrasis Lietuvos biatlo ir triatlo turo etapas | Diena.lt

VILNIUJE PRAŪŽĖ ANTRASIS LIETUVOS BIATLO IR TRIATLO TURO ETAPAS

Vilniuje surengtas antrasis Lietuvos biatlo/triatlo turo („Biathle Triathle National Tour“) etapas. Tai – naujas Lietuvos triatlono taurės kartu su Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija organizuojamas renginys, skirtas supažindinti žmones su biatlo ir triatlo sporto šakomis.

Kaip žinia, biatlas susideda iš dviejų šiuolaikinės penkiakovės disciplinų – bėgimo ir plaukimo. Triatle dar prisideda šaudymas.

„Šiuo varžybų turu norime pristatyti ir visuomenę artimiau supažindinti su šiuolaikinės penkiakovės atšakomis. Siekiame pritraukti žmones išbandyti šią sporto šaką. Kadangi šiuolaikinė penkiakovė savaime, be atskiro paaiškinimo, yra kartais sunkiai suprantama (taškų skaičiavimai, taisyklės), šiuo renginio ciklu norime parodyti, kad viskas yra gerokai paprasčiau ir įveikiama bei suprantama gali būti kiekvienam“, - sakė vienas varžybų organizatorių Povilas Strazdas.

Šiose varžybose kovojama ne tik suaugusių, bet ir atskirose amžiaus grupėse – nuo U9 iki veteranų.

Suaugusių biatlo varžybose Vilniuje nugalėjo P. Strazdas, o triatlo – Edvinas Ancuta ir Neda Doroševaitė. Jaunimo biatlo grupėje nugalėtoju tapo Danielius Jevensaperis, o triatlo – Ugnius Kabelinskas. Iš viso įvairiose amžiaus grupėse startavo per 50 dalyvių.

„Vilniuje pamatėme, kad atsitiktiniems, paplūdimyje poilsiaujantiems žmonėms buvo įdomu. Labai džiugu, kad būtent į šiuos renginius bent pusė atvykusių iki šiol nebuvo bandę šios sporto šakos. Viliamės, kad tokiu būdu ši bendruomenė plėsis. Tai, kad varžybose vis drąsiau dalyvauja atsitiktiniai, su šia sporto šaka anksčiau niekaip nesusiję žmonės, tik patvirtina, kad tokiose varžybose gali sudalyvauti visi“, - pabrėžė P. Strazdas.

Pasak jo, distancijos biatlo ir triatlo varžybose yra nesudėtingos ir lengvai įveikiamos. Kadangi daugelį baugina šaudymas, tai galima rinktis biatlo rungtį, o triatlo naujokas yra ne tik parūpinti ginklai, bet ir yra parodoma kaip jais naudotis. P. Strazdas pasidžiaugė ir tuo, kad Vilniuje startavo nemažai sportininkų, kurie su biatlu ir triatlu susipažino pirmajame šių varžybų etape.

„Triatlas ir biatlas apima tik dvi arba tris šiuolaikinės penkiakovės sporto  šakos disciplinas ir yra orientuota į visus – tiek į profesionalus, tiek į mėgėjus. Distancijos yra labai trumpos ir įveikiamos tikrai bet kam. Dalyviams praktiškai nereikia jokio specialaus pasiruošimo ar specialios įrangos. Užtenka bėgimo batelių, glaudžių, plaukimo akinių. Šios varžybos skirtos pasiūlytų alternatyvas jau esančioms kitų sporto šakų rungtims, o galbūt ir atrasti naujų talentų, kurie atstovaus Lietuvai biatlo/triatlo pasaulio ir Europos čempionatuose“, - sakė P. Strazdas.

„Biathle Triathle National Tour“ pirmasis turas buvo surengtas Kaišiadoryse, o paskutinis, trečiasis vyks rugpjūčio 20 dieną Veisiejuose.

GALERIJA

  • Vilniuje praūžė antrasis Lietuvos biatlo ir triatlo turo etapas
  • Vilniuje praūžė antrasis Lietuvos biatlo ir triatlo turo etapas
  • Vilniuje praūžė antrasis Lietuvos biatlo ir triatlo turo etapas
  • Vilniuje praūžė antrasis Lietuvos biatlo ir triatlo turo etapas
  • Vilniuje praūžė antrasis Lietuvos biatlo ir triatlo turo etapas
R. Lukoševičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS