Viruso ir traumų išretinta Lietuvos rinktinė iš Islandijos grįžta be taškų | Diena.lt

VIRUSO IR TRAUMŲ IŠRETINTA LIETUVOS RINKTINĖ IŠ ISLANDIJOS GRĮŽTA BE TAŠKŲ

  • 1

Be daugelio svarbių rankininkų žaidusi Lietuvos rankinio rinktinė nesėkme pradėjo atranką į 2022 metų Europos rankinio čempionatą. Lietuviai išvykoje 20:36 (10:19) nusileido Islandijos rankininkams.

Be viso būrio svarbių žaidėjų rungtyniavusi mūsų šalies komanda strigti pradėjo jau susitikimo pradžioje. Uraganinį puolimą demonstravusi Islandija pradėjo mačą spurtu 5:1. Nors Lietuva puolime atrado lyderį Luką Simėną, tačiau problemos gynyboje gilėjo ir įpusėjus kėliniui Islandija buvo priekyje – 10:4. Sėkmingai atkarpą sužaidusiai Lietuvos rinktinei pavyko priartėti (9:13), tačiau tuomet varžovai atsakė spurtu 5:0 ir padidino atotrūkį – 18:9. Po pirmųjų 30 minučių Islandija turėjo 9 įvarčių persvarą – 19:10.

Antrasis kėlinys Lietuvai prasidėjo dar vienu nemaloniu incidentu. Po susidūrimo su varžovu raudoną kortelę prieš save išvydo rezultatyviausiai žaidęs L.Simėnas, kuris buvo pelnęs jau 5 įvarčius. Be kairiojo pusiau krašto likusi Lietuvos komanda įpusėjus antrajam kėliniui turėjo jau 13 įvarčių deficitą – 14:27. Per likusį laiką lietuvaičiai intrigos grąžinti neįstengė ir šeimininkai šventė pergalę – 36:20.

Kelionė Lietuvos rinktinė apkarto dar prieš rungtynes. Du kertiniai Lietuvos rinktinės žaidėjai A.Malašinskas ir L.Simėnas prie komandos prisijungti galėjo tik tiesiai į rungtynes. Žaidėjams atvykus į Islandiją buvo atlikti koronaviruso testai, kurie buvo teigiami. Abu rankininkai buvo izoliuoti nuo komandos ir kartu treniruotis negalėjo. Rungtynių dieną atlikus pakartotinius testus, šie jau rodė neigiamą rezultatą ir rungtynėse abiems žaidėjams leista dalyvauti.

Lietuvai šiame mače negalėjo padėti Jonas Truchanovičius, Gerdas Babarskas, Benas Petreikis, Tadas Stankevičius ir Lukas Gurskis. Tikimasi, kad kas nors iš šių žaidėjų galės prisijungti prie komandos sekmadienį, kai Lietuvos rinktinė namuose susitiks su Portugalijos rankininkais. Šie atrankos varžybas pradėjo pergale ir namuose 31:22 (14:12) įveikė Izraelio komandą.

Lietuva: Aidenas Malašinskas ir Lukas Simėnas po 5, Mykolas Lapiniauskas ir Mindaugas Dumčius po 3, Gabrielius Virbauskas 2, Skirmantas Plėta ir Valdas Drabavičius po 1.

Islandija: Hakonas Styrmissonas 8, Arnoras Gunnarsonas ir Elvaras Jonssonas po 5, Aaronas Palmarsonas, Vigo Kristjanssonas po 3, Janusas Smarasonas, Odinnas Rikhardssonas, Gisli Kristjanssonas, Arnaras Arnarssonas, Ymiras Gislasonas po 2, Magnusas Magnussonas ir Orri Thorkelssonas po 1.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

patriotas

Tolo ir nutolo garbingi Lietuvos rankinio futbolo laikai.Liudna ir graudu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS