Vyriausybėje aptarta sportininkų rengimo sistema | Diena.lt

VYRIAUSYBĖJE APTARTA SPORTININKŲ RENGIMO SISTEMA

  • 0

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, švietimo mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius susitiko su sporto bendruomenės atstovais ir aptarė sportininkų rengimo sistemos tobulinimo, pasirengimo tarptautiniam varžybų sezonui ir kitus klausimus.  

Susitikime dalyvavo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Lietuvos paraolimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius, Nacionalinės sportininkų asociacijos prezidentas Justinas Kinderis ir irkluotojas Mindaugas Griškonis.

„Per šios Vyriausybės beveik ketverių metų darbo laikotarpį įvyko nemažai pokyčių ir naujovių, keičiant, reformuojant sporto sistemą. Pavyko užtikrinti žymiai didesnį finansavimą sportui, paskatinti fizinį aktyvumą, gerinti infrastruktūrą. Labai svarbu, jog pavyko dėl viruso padarinių pratęsti valstybės stipendijų sportininkams mokėjimą. Tačiau norime ir toliau gerinti sąlygas sportininkams. Rengiantis Olimpinėms, Paralimpinėms žaidynėms išryškėjo problemos, kurias svarbu spręsti, siekiant geresnės sportininkų ir visos sporto sistemos ateities“, – sakė premjeras.

Susitikimo dalyviai aptarė sportininkų rengimo problemas, diskutuota dėl dabartinio finansavimo modelio ir kitų iššūkių. Sutarta tolesnes sporto vystymo kryptis ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos siūlomus pakeitimus artimiausiu metu aptarti su platesne sporto bendruomene.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS