Vyrų laukia išbandymai, moterys džiaugiasi medaliais | Diena.lt

VYRŲ LAUKIA IŠBANDYMAI, MOTERYS DŽIAUGIASI MEDALIAIS

  • 0

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė ruošiasi pasaulio čempionato I diviziono A grupės turnyrui, o moterų komanda sulaukė iškovotų medalių.

Integruoja jaunimą

Kanadiečio Rono Pasco treniruojami Lietuvos ledo ritulininkai sužaidė dvejas kontrolines rungtynes su Estijos rinktine.

Pirmą mačą Kauno ledo rūmuose po baudinių 5:4 laimėjo estai, antrą dvikovą Elektrėnuose 3:2 – mūsiškiai.

„Šiuo metu draugiškų rungtynių rezultatai mums nėra reikšmingiausias dalykas. Norime laimėti kiekvieną mačą, bet pirmiausia stengiamės gerai pasirengti oficialioms varžyboms, – sakė Lietuvos komandos vyriausiasis treneris R.Pasco. – Labai svarbu, kad žaidėme dvi dienas iš eilės – tai identiška situacija, kuri bus pasaulio čempionate, kai iš viso net du kartus per dvi dienas žaisime po dvejas rungtynes. Per treniruotes neįmanoma fiziškai ir emociškai pasiekti tokį intensyvumą, koks būna varžybose.“

Anot stratego, siekiama į pagrindinę nacionalinės ekipos sudėtį įtraukti kuo daugiau jaunimo.

„Panaši situacija buvo ir 2019-aisiais, kai rikiuotėje buvo penki dvidešimtmečių komandos žaidėjai. Manau, pasaulio čempionatas – gera galimybė įrodyti savo vertę ir patvirtinti, kad jie – Lietuvos rinktinės ateitis“, – teigė R.Pasco.

Kausis Slovėnijoje

Rinktinės kapitono Nerijaus Ališausko nuomone, jaunimas į pagrindinę sudėtį įsiliejo gerai.

„Jau esame pažįstami, branduolys išliko nuo praėjusių metų. Drabužinėje – visada gera atmosfera, esame draugai ne vien komandoje“, – pabrėžė N.Ališauskas.

Pasaulio čempionato I A diviziono turnyre Slovėnijoje mūsiškiai gegužės 3-iąją išmėgins jėgas su aikštės šeimininkais, gegužės 4 d. – su vengrais, gegužės 6 d. – su Pietų Korėjos atstovais ir gegužės 7 d. – su rumunais.

Tikiuosi, kad Liublianoje pavyks iškovoti pergalių ir išsilaikyti pirmame divizione.

„Pirmos dvejos rungtynės – su favoritais, o kitos dvejos – lemiamos. Tikiuosi, kad Liublianoje pavyks iškovoti pergalių ir išsilaikyti pirmame divizione“, – svarstė N.Ališauskas.

Tarptautinei ledo ritulio federacijai (IIHF) iš varžybų pašalinus Rusijos ir Baltarusijos komandas, Lietuvos ledo ritulio rinktinė vietoj planuotų kovų I B divizione dėl savo reitingo pakilo laipteliu aukščiau – į I A divizioną.

Pastarąjį kartą I A divizione mūsiškiai žaidė 2019-aisiais Kazachstane (3:4 pralaimėjo baltarusiams, 1:3 – kazachams, 1:4 – vengrams, 0:9 – slovėnams ir 2:1 įveikė Pietų Korėjos ekipą).

Atsiėmė sidabrą

Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė balandžio 8-ąją užsitikrino pasaulio čempionato III A diviziono turnyre Bulgarijoje iškovojo sidabro medalius, tačiau trofėjų sulaukė vėliau – balandžio 21-ąją.

Trenerio Berndo Haakės vadovaujama komanda pasidalijo pergalę su belgėmis – 3:2 ir 0:8 ir dukart įveikė bulgares – 8:3 ir 3:2. Pirmą vietą Belgijos ekipai lėmė geresnis įmuštų ir praleistų įvarčių skirtumas.

Mūsų šalies rinktinė iš Sofijos išvyko nelaukusi paskutinės varžybų dienos, kai dar žaidė belgės ir bulgarės (8:0 laimėjo Belgijos atstovės), tad balandžio 9-ąją oficialioje prizininkių pagerbimo ceremonijoje nedalyvavo.

Pasaulio čempionato sidabro medalius ledo ritulininkės atsiėmė Vilniuje, juos įteikė asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Dainius Zubrus.

GALERIJA

  • Sėkmė: mūsų šalies ledo ritulininkės – pasaulio III A diviziono vicečempionės.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS