Žaidynių pabaigtuvėms – auksinis plaukikės akordas | Diena.lt

ŽAIDYNIŲ PABAIGTUVĖMS – AUKSINIS PLAUKIKĖS AKORDAS

Pasaulio universitetų vasaros žaidynėse Lietuvos studentai iškovojo dvylika medalių. Tai – geriausias pasirodymas nuo 2011-ųjų, kai mūsiškiai pelnė trylika trofėjų.

Triskart čempionė

Kinijos mieste Čengdu surengtose žaidynėse tris aukso medalius laimėjo plaukikė Kotryna Teterevkova, po vieną – irkluotojai Povilas Stankūnas, Martyna Kazlauskaitė ir Ugnė Juzėnaitė, lengvaatletis Edis Matusevičius.

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) studentė K. Teterevkova triumfavo 100 m ir 200 m plaukimo krūtine finaluose ir įvykdė šių rungčių 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių kvalifikacinius normatyvus.

Be to, vilnietė 0,02 sek. pagerino 200 m plaukimo krūtine Lietuvos rekordą (dabar jis – 2 min. 22,86 sek.).

Vakar Kotryna startavo neolimpinės – 50 m plaukimo krūtine – rungties finale ir vėl šventė pergalę (30,58 sek.).

Sėkmingi finalai

VDU studentas Povilas Stankūnas laimėjo vienviečių valčių A finalą – 2 tūkst. m įveikė per 6 min. 57,40 sek.

„Po pirmų 500 m buvau paskutinis, o likus irkluoti 500 m – ketvirtas. Pradėjau iš paskutiniųjų vytis varžovus. Dar spėjau pagalvoti: mirsiu, bet pergalės neatiduosiu, ir vėliau jau nieko nebeprisimenu“, – po varžybų kalbėjo Povilas.

M. Kazlauskaitė (VDU) ir U. Juzėnaitė (Kauno kolegija) buvo greičiausios porinių dviviečių valčių A finale – 7 min. 13,12 sek.

E. Matusevičius (Lietuvos sporto universitetas, LSU) ietį numetė 80,37 m ir antrą kartą tapo universitetų žaidynių čempionu. 2019 m. Neapolyje (Italija) lietuvis buvo antras, tačiau, diskvalifikavus moldavą Andrianą Mardare'ą, buvo pripažintas nugalėtoju.

Karjera: E. Matusevičius apgynė 2019 m. iškovotą čempiono titulą. M. Gailiūno / lssa.lt nuotr.

Plaukiko ūgis – 207 cm

Sidabro medalius Čengdu sporto arenose pelnė plaukikas Tomas Navikonis (Ohajo universitetas, JAV), lengvaatlečiai Edgaras Benkunskas (LSU, dešimtkovė) ir Diana Zagainova (Vilniaus universitetas, trišuolis), irkluotojai Mantas Juškevičius (VDU) ir Domantas Maročka (Floridos technologijų institutas, JAV).

T. Navikonis buvo vienas aukščiausių plaukikų: iš Panevėžio kilusio sportininko ūgis – 207 cm.

D. Zagainovos rezultatas – 14,02 m. Vilnietė 14 m ribą įveikė pirmą kartą per pastaruosius ketverius metus. 2017 m. Taivane įvykusiose žaidynėse ji užėmė 15 vietą.

2019-aisiais M. Juškevičius su P. Stankūnu tapo pasaulio jaunimo (iki 23 m.) vicečempionais, iškovojo Europos čempionato bronzą.

Su bronzos medaliais iš Kinijos grįš plaukikai Andrius Šidlauskas (LSU, 100 m krūtine) ir Jokūbas Keblys (Floridos universitetas, JAV, 50 m laisvu stiliumi).

Įgula: M. Kazlauskaitė ir U. Juzėnaitė buvo greičiausios porinių dviviečių valčių A finale. M. Gailiūno / lssa.lt nuotr.

Čekų staigmena

Didelių ambicijų turėjusi Lietuvos studentų vaikinų krepšinio rinktinė užėmė tik 7 vietą.

Aurimo Matulevičiaus treniruojami krepšininkai ketvirtfinalyje 75:78 pralaimėjo Argentinos komandai, o varžybose dėl 5–8 vietų 69:84 nusileido suomiams ir 99:66 įveikė Pietų Korėjos atstovus.

Mūsų šalies ekipos lyderiai buvo Arnas Beručka (vid. 13,8 taško ir vid. 4,7 atkovoto kamuolio per rungtynes), Paulius Danusevičius (vid. 11,2 tšk. ir vid. 6,2 atkovoto kamuolio), Marius Valinskas (vid. 10,7 tšk.), Vitalijus Kozys (vid. 5,5 atkovoto kamuolio), Kristupas Žemaitis (vid. 2,7 rezultatyvaus perdavimo).

Aukso medalius iškovojo čekai, pusfinalyje 85:68 nugalėję argentiniečius ir finale 69:67 – brazilus. Treti liko amerikiečiai, pusfinalyje 82:95 pralaimėję Brazilijos ekipai, o mažajame finale 102:91 palaužę argentiniečius.

Merginų turnyro medalius išsidalijo kinės (1 vieta), japonės (2) ir suomės (3).

Žaidynių uždarymo iškilmės numatytos šiandien „Open Air Music“ parke.

GALERIJA

  • Karjera: E. Matusevičius apgynė 2019 m. iškovotą čempiono titulą.
  • Žaidynių pabaigtuvėms – auksinis plaukikės akordas
M. Gailiūno / lssa.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kaunietis

Mūsų krepšininkams [-ėms ] jau būtinai reikia stažuotis geriau kašę žaidžiančiose kaimyninėse šalyse [ Latvijoje, Suomijoje ], kurios gal but atgaivins įgudžius lietuviams, kaip reikia žaisti krepšinį, kaip laimėti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS