„Žalgirio“ rankininkės startuoja Europos taurės turnyre | Diena.lt

„ŽALGIRIO“ RANKININKĖS STARTUOJA EUROPOS TAURĖS TURNYRE

  • 0

Kauno „Žalgirio“ moterų rankinio komanda penktadienį išvyko į Belgiją. Šiandien lietuvaitės pradės kovas EHF Europos taurės turnyre. Pirmosiomis žalgiriečių varžovėmis taps „KTSV Eupen“ klubo rankininkės.

Praėjusį sezoną Kauno „Žalgirio“ komanda gerokai atjaunėjo, o komandos vairą iš ilgamečio vyriausiojo trenerio Antano Skarbaliaus perėmė patyręs treneris Miglius Astrauskas. Lietuvos čempionato mažajame finale po atkaklios kovos nusileista Vilniaus „Sostinės tauro“ ekipai, o galutinėje lygos rikiuotėje užimta ketvirtoji vieta.

Pirmąsias EHF Europos taurės rungtynės žalgirietės išvykoje žais šeštadienį 21.15 val., o atsakomosios rungtynės Garliavoje vyks rugsėjo 30 d. 17 val.

Artėjant dvikovai Belgijoje pakalbinome vyriausiąjį trenerį M. Astrauską apie planus ir lūkesčius 2023 / 2024 m. sezone.

– Kokios nuotaikos pasitinkate naująjį rankinio sezoną?

– Pirmiausia tikimės progreso. Labai svarbu, kad jaunosios mūsų komandos žaidėjos kauptų patirtį ir įgautų daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Nemažai jų atstovauja įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėms, tačiau klubiniame rankinyje dažnai viršų paima jaudulys. Neabejoju, kad patikėjusios savo jėgomis merginos yra pajėgios kovoti su bet kuria komanda Lietuvoje. Šiais metais komandą papildė Estijos rinktinės vartininkė Darja Belokurova, kuri gerai užsirekomendavo Klaipėdoje vykusiame Europos merginų iki 19 metų čempionate. Tikimės, kad ji bus didelė paspirtis ir tvirtas užnugaris ginant savo vartus.

– Šį sezoną jau sužaidėte dvejas rungtynes – LRF Supertaurės finale patirtas pralaimėjimas prieš Garliavos rankininkes ir draugiškose rungtynėse įveiktas „Rovinj“ klubas iš Ukrainos...

– Kol kas žaidimas banguoja – labai geras atkarpas keičia labai blogos. Supertaurės rungtynėse pirmajame kėlinyje pavyko laikytis žaidybinės drausmės ir plano, tačiau antrojo kėlinio pradžioje po kelių klaidų merginos palūžo ir leido priešininkėms nutolti. Galbūt ir priešsezoninis pasirengimas buvo ne toks, kokio norėtųsi, nes keletas komandos žaidėjų atstovavo Lietuvos U17 merginų rinktinei Europos čempionate ir po jo turėjo pailsėti. Taip pat turime žaidėjų, kurios kol kas negali sportuoti dėl traumų, tačiau tikimės jau artimiausiu metu jas matyti aikštelėje. Dėl šių priežasčių optimaliai formai įgyti dar reikės laiko, bet į ateitį žiūrime optimistiškai.

– Ką žinote apie šeštadienio varžovą – „KTSV Eupen“ klubą iš Belgijos?

– Teko pasižiūrėti praėjusių metų Belgijos čempionato finalines rungtynes. Nors Belgijos moterų rankinis neturi žymių pasiekimų, bet šiais laikais žaisti moka visi. Komanda turi ir jaunų, ir patyrusių žaidėjų,  klube yra ir legionierių. Rungtynėms ruošiamės atsakingai, varžoves gerbiame, tačiau manome, kad privalome kovoti dėl pergalės. Viskas priklausys nuo mūsų pačių – kaip sugebėsime susitvarkyti su jauduliu, sumažinti klaidų skaičių ir patikėti savimi.

– Dalyvavimas Europos taurės turnyruose – nemenkos išlaidos. Ar gaunate ir naudos?

– Tarptautinių rungtynių patirtis yra su niekuo nesulyginama, žaidžiant vietos varžybose jos tikrai nesukaupsi. Tenka pripažinti, kad pasitaiko rungtynių nacionalinėse varžybose, kai žaidėjos nėra maksimaliai susikaupusios, jaučiamas atsipalaidavimas. Čempionatas ilgas ir dažniausiai lemiamos rungtynės žaidžiamos tik sezono pabaigoje. Europos taurės turnyro formatas, kai žaidžiamos tik dvejos rungtynės namuose ir išvykoje, priverčia susikaupti, išmokti valdyti stresą ir prisiimti atsakomybę už savo veiksmus. To labai tikimės ir iš savo komandos žaidėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS