Žemaitijos sostinėje – unikalus estafetinis bėgimas ir batelių loterija | Diena.lt

ŽEMAITIJOS SOSTINĖJE – UNIKALUS ESTAFETINIS BĖGIMAS IR BATELIŲ LOTERIJA

Telšiuose rugsėjo 21 dieną, šeštadienį, vyks priešpaskutinis šiais metais Lietuvos bėgimo taurės etapas – estafetinis ir asmeninis bėgimas „Judėkime kartu 2019“. Į penktą kartą Žemaitijos sostinėje organizuojamą renginį sporto entuziastai kviečiami ne tik varžytis, bet ir smagiai praleisti laiką.

„Estafetinio bėgimo tradicija Telšiuose gyvavo jau seniai, tik ji buvo labiau vietinės reikšmės. Mes jį atgaivinome ir šįmet kartu su „Lietuvos bėgimo taure“ organizuojame jau penktą kartą, – pasakojo Regimantas Kavaliauskas.

Telšių orientavimosi sporto klubo vadovas teigė, kad estafetė yra šio bėgimo išskirtinumas: „Norime, kad dalyviams būtų linksma, pramoga, todėl 5 žmonių komanda iš viso nubėgs 2,5 km, o ne 10 km ar 21 km. Norime, kad bėgimas taptų masiškesnis, pritrauktų ne tik moksleivius, bet ir įvairių organizacijų atstovus.“

Pagal nuostatus, estafetės komandą privalo sudaryti 5 dalyviai, iš kurių turi būti bent vienas vaikas iki 14 metų amžiaus arba moteris. Ir čia pravers sprinterio savybės, nes vieno dalyvio bėgimo nuotolis svyruos nuo 420 iki 660 m.

Be estafečių galima rinktis asmeninius bėgimus 1,4 km, 2 km, 5 km ir 10 km distancijose.

„Rudeniški ir lietingi orai negąsdina, nes savaitgalį bus puikus oras, – juokdamasis žadėjo R. Kavaliauskas. – Ilgiausioje distancijoje bėgikams parengėme ir pora kalniukų, kad būtų truputį sunkiau, o ateityje norėtume, kad trasa driektųsi ir aplink ežerą. Kadangi tai vienintelis toks didelis bėgimo renginys Telšiuose, sieksime, kad jis taptų tvirta tradicija.“

Organizatoriai žada dalyviams gerą nuotaiką, prizus ir loteriją, kurioje bet kuris iš jų gali laimėti vieną iš penkių sportinių batelių porą.

Lietuvos bėgimo taurės (LBT) etapuose greičiausio klubo laukia ne tik piniginiai prizai, bet ir kelionių organizatoriaus „Magelano kelionės“ įsteigtas prizas – šeši kelialapiai į 2020 metų Milano maratoną.

Po 16-os LBT etapų klubų įskaitoje tvirtai pirmauja „Bėgimo klubas“ (13,053 taškai), antras – „Lukas“ (11,485), trečias – „Jonavos BK Maratonas“ (10,648), ketvirtas – „Kauno BMK“ (9,732), o „Stadija“ (6,698) – penktas.

Kviečiame registruotis ir į paskutinį šiais metais 18-ąjį LBT etapą – bėgimą „Aplink Lietuvą“ Rumšiškėse, kuris vyks spalio 19 dieną.

Estafetinis ir asmeninis bėgimas 2019 m. rugsėjo 21 diena:

Startas ir finišas – Telšės g. 16, Telšiai (Prie didžiosios prieplaukos).

09.00 – 11.30 val. – numerių atsiėmimas;

12.00 val. – Asmeninio bėgimo startas 1,4 km distancijoje;

12.20 val. – Asmeninio bėgimo startas 2 km distancijoje;

12.40 val. – Asmeninio bėgimo startas 5 km ir 10 km distancijoje;

13.40 val. – Estafetinio bėgimo startas;

14.00 val. – Apdovanojimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS