3x3 Pasaulio čempionate U-23 rinktinė sieks kovoti dėl medalių | Diena.lt

3X3 PASAULIO ČEMPIONATE U-23 RINKTINĖ SIEKS KOVOTI DĖL MEDALIŲ

  • 0

Europos 3x3 krepšinio čempionate Lietuvos „BalPol“ rinktinė iškovojo bronzos medalius, U-18 rinktinė nuskynė auksą, o spalio pradžioje savo pasirodymą 3x3 Pasaulio čempionate Kinijoje surengs ir Lietuvos „BalPol“ U-23 rinktinė.

 

Į Kinijos Landžou mieste spalio 2-6 dienomis vyksiančias planetos pirmenybes išvyko 3x3 krepšinyje kojas jau apšilę krepšininkai – Evaldas Džiaugys, Mintautas Bulanovas, Justinas Jogminas ir Laurynas Danielius.

Dvidešimties komandų turnyre lietuviai pateko į D grupę, kurioje susitiks su Mongolijos, Serbijos, Pietų Korėjos ir Nyderlandų U-23 rinktinėmis.

Kartu su Maskvos „Inanomo“ komanda patirtį 3x3 krepšinyje pastaruoju metu kaupęs Mintautas Bulanovas FIBA platformoje yra išskiriamas kaip žaidėjas, kurio pasirodymų verta laukti. Pasak krepšininko, Kinijoje norisi iškovoti medalius.

„Jaučiamės labai puikiai, nuotaikos tikrai labai geros, nes komandos branduolį sudaro mūsų praėjusios vasaros „Konfeti“ komandos nariai. Tuo metu Laurynas, manau, jaučiasi gerai, nes jį puikiai priėmėme. Aišku, visą vasarą nežaidėme kartu, bet neabejoju, kad tas ryšys pasąmonėje yra likęs ir nuo to mums bus lengviau. Esame motyvuoti eiti link vieno tikslo, kuris neabejotinai yra tik medaliai. Nesinori skambiai prisišnekėti, bet kaip sportininkas tu privalai kelti sau maksimalius tikslus. Taip, tą padaryti bus be galo sunku, nes pasirengimu nusileisime daugeliui šalių, bet individualiu meistriškumu ir noru laimėti nenusileisime tikrai niekam“, – pasakojo praėjusią vasarą Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinei taip pat atstovavęs M.Bulanovas.

Lietuvos 3x3 krepšinio rinktines pastaruoju metu treniruojantis Dainius Novickas su U-23 rinktine taip pat išvyko į Kiniją ir stengsis auklėtiniams perduoti kuo daugiau informacijos apie būsimus varžovus.

„Turėjome mažai treniruočių, bet rinktinės pagrindas yra žaidęs kartu, tad bandysime susilipdyti, nes kolektyvas yra tikrai geras. Pats turiu labai daug informacijos apie varžovus, daugiau ar mažiau visos komandos yra žinomos, tad bandysime kabintis už apdovanojimų. Manau, kad mūsų patirtis leis gerai pasirodyti ir pasaulio čempionate“ –, pasakojo D.Novickas.

Kovas planetos pirmenybėse lietuviai pradės ketvirtadienį, 8:30 val., Lietuvos laiku.

GALERIJA

  • 3x3 Pasaulio čempionate U-23 rinktinė sieks kovoti dėl medalių
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS