„7bet-Lietkabelis“ svečiuose pralaimėjo „Joventut“ krepšininkams | Diena.lt

„7BET-LIETKABELIS“ SVEČIUOSE PRALAIMĖJO „JOVENTUT“ KREPŠININKAMS

  • 0

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ užbaigė reguliarųjį Europos taurės sezoną. Vėlyvą trečiadienio vakarą Nenado Čanako auklėtiniai Ispanijoje, Badalonoje 60:81  nusileido „Joventut“ ekipai, kuri nutraukė panevėžiečių pergalingą seriją.

Nepaisant to, Slobožanskės „Prometey“ pergalė prieš Venecijos „Umana Reyer“ komandą, o Ulmo „Ratiopharm“ laimėjimas prieš Klužo „U-BT“ užtikrino „7bet-Lietkabeliui“ ketvirtą vietą A grupėje ir namų aikštelės pranašumą aštuntfinalyje.

Dvikovą Badalonoje šį vakarą sėkmingiau pradėjo šeimininkai, beveik keturias minutes neleidę varžovams pasižymėti ir surengę keturiolikos taškų spurtą, kurį galiausiai užbaigė ledus pralaužęs Gediminas Orelikas (14:3). Dviženklį pranašumą „Joventut“ išlaikė iki pat pirmojo kėlinio pabaigos, tačiau svečius šiek tiek priartino ketvirtį dvitaškiu uždaręs Gyorgy Golomanas (22:9).

Ispanijos komanda apsukų nesumažino ir jau antrojo kėlinio pradžioje po Kyle’o Guy’aus taiklaus dviejų taškų vertės metimo įgijo dvidešimties taškų pranašumą (31:11). Visgi panevėžiečiai nepasidavė ir po truputį tirpdė deficitą – įpusėjus kėliniui Popovičius pataikė dvitaškį, Lipkevičius realizavo baudų metimus (33:18), o pačioje ketvirčio pabaigoje po du taškus pelnę Rubštavičius ir Orelikas sumažino svečių deficitą iki vienženklio (37:28).

Po ilgosios pertraukos savo persvarą šeimininkai vėl surengė puikią atkarpą: Ribas įsmeigė tritaškį, Busquetsas, Tomičius ir Guy’us pelnė po du taškus ir „Joventut“ dar sykį pradėjo tolti (47:33), o galiausiai ir gerokai nutolo – likus mažiau nei trims minutėms Guy’us pataikė iš toli, Busquetsas pridėjo keturis taškus paeiliui o trečiąjį kėlinį užbaigė į Morriso tolimą metimą dvitaškiu atsakęs Birganderis (64:42).

Ketvirtąjį kėlinį tritaškiu atidaręs Guy’us padidino savo komandos persvarą iki rekordinės (67:42). Iki tokio pat pranašumo Ispanijos ekipą netrukus grąžino Kraago ir Venturos taiklūs dviejų taškų vertės metimai (75:50), o svečiai iš Panevėžio vilčių sugrįžti į rungtynes jau nebeturėjo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS