„Aisčių-LSMU“ rungtynėse - perspektyvaus specialisto debiutas | Diena.lt

„AISČIŲ-LSMU“ RUNGTYNĖSE - PERSPEKTYVAUS SPECIALISTO DEBIUTAS

Pajėgiausias Kauno moterų krepšinio klubas „Aistės-LSMU“ neužtruko ieškodamas vyriausiojo trenerio. Į Čekiją išvykusį Karolį Abromavičių pakeitė perspektyvus vietinis specialistas. Komandos vadžias perima kaunietis Andrius Vaicekauskas.

A. Vaicekauskas šį sezoną dirbo NKL ekipos Šakių „Vytis-VDU“ trenerių štabe, taip pat treniravo Moterų lygos B divizione žaidžiančias „Patriočių“ krepšininkes ir darbavosi „Žalgirio“ krepšinio mokykloje.

Vertindamas pasikeitimus komandoje, „Aistės-LSMU“ klubo direktorius Petras Aleksonis pasidžiaugė, kad pamainą K. Abromavičiui pavyko rasti itin operatyviai.

„Sezonui vis labiau įsibėgėjant neturėjome laiko ilgai dairytis trenerių rinkoje. A. Vaicekauskas mūsų akiratyje buvo ir anksčiau. Žinojome jį kaip stiprų individualių įgūdžių trenerį, taip pat ir kaip specialistą, kryptingai siekiantį komandinių tikslų. Išvykus K. Abromavičiui jis tapo pagrindiniu mūsų kandidatu. Klubo valdyboje pasikalbėjome, kad Andrius būtų tinkamas Karolio pradėtų darbų tęsėjas. Mat sezono viduryje iš esmės keisti sudėtį ar taktiką nėra nei laiko, nei prasmės. Naujasis treneris pažadėjo išlaikyti tęstinumą ir įlieti savo naujų idėjų. Mums tai imponavo, tad sprendimą priėmėme vienbalsiai“, – kalbėjo P. Aleksonis.

Jo žodžiais, A. Vaicekauskas turėtų greitai įsivažiuoti aukščiausio lygio moterų krepšinyje. Šis specialistas individualiai vasaromis treniruoja ne vieną Moterų lygos žaidėją.

„Treneris laiko pulsą ant tiek ant MLKL, tiek ant viso moterų krepšinio. Tikimės, kad dirbdamas mūsų klube jis toliau tobulins savo gebėjimus ir augs kaip perspektyvus moterų krepšinio specialistas“, – sakė P. Aleksonis.

Naujojo vairininko asistentu ir toliau dirbs Julius Venckevičius. Sezoną su „Aistėmis“ pradėjęs K. Abromavičius darbuosis Čekijos aukščiausiosios lygos „Pardubice“ vyrų ekipos trenerio asistentu.

Naujojo trenerio A. Vaicekausko debiutą sirgaliai galės išvysti jau gruodžio 6 d. Kaune, LSMU sporto centre. Baltijos lygoje 7-ąją vietą užimančios „Aistės-LSMU“ (4 pergalės ir 2 pralaimėjimai) mes iššūkį vienam lyderių Klaipėdos „Neptūnui-Amberton“, su 7 laimėjimais ir 1 nesėkme užimančiam antrąją vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS