Amerikiečiams nepasipriešinę 19-mečiai kausis dėl planetos pirmenybių bronzos | Diena.lt

AMERIKIEČIAMS NEPASIPRIEŠINĘ 19-MEČIAI KAUSIS DĖL PLANETOS PIRMENYBIŲ BRONZOS

  • 0

Kretoje (Graikija) vykstančiame Pasaulio vaikinų jaunimo (U19) krepšinio čempionate Gedimino Petrausko auklėtiniai nesugebėjo pasipriešinti JAV krepšininkams.

Lietuviai 67:102 (14:25, 18:19, 16:31, 19:27) turėjo pripažinti solidų pasirodymą surengusiems JAV devyniolikmečiams.

Po dviejų kėlinių ekipas skyrė 12 taškų, tačiau lemiamą spurtą trečiajame kėlinyje inicijavę amerikiečiai greitai susikūrė 20-ies, o vėliau - ir 30-ies taškų pranašumą.

Paskutiniąsias 10 minučių G.Petrauskas rėmėsi mažiau šiame pasaulio čempionate žaidusiais krepšininkais bei prieš rytojaus dvikovą su prancūzais leido atsikvėpti rinktinės lyderiams.

Lietuva: J.Ramanauskas 10, R.Jokubaitis 9.

JAV: J.Greenas 18, J.Suggsas 15, J.Robinsonas 13.

Rytoj lietuviai dėl bronzos medalių žais prieš Prancūzijos rinktinę, o didžiajame pasaulio čempionate finale JAV egzaminuos turnyro išsišokelę - Malio rinktinę.

Susitikimo eiga:

Ketvirtajame kėlinyje Gediminas Petrauskas pailsino savo lyderius ir leido pasireikšti mažiau žaidžiantiems krepšininkams - lietuviai nusileido 67:102.

Amerikiečių persvara tapo triuškinama – 75:48. Panašu, kad lietuvius galiausiai apleido jėgos. Vaikinai stengiasi, kovoja, tačiau varžovai yra tiesiog aukštesnio meistriškumo. Reikia pradėti galvoti apie kovą dėl bronzos prieš prancūzus.

Po dviejų kėlinių – 12-os taškų deficitas (32:44). Rokas Jokubaitis kėlinio pradžioje inicijuoja spurtą ir deficitas tirpsta iki penkių taškų. Tačiau lietuviai vėl akimirkai pameta koncentraciją - keletas neatleistinų klaidų, neatsitverti žmonės savo baudos aikštelėje ir JAV jaunieji talentai kaip pašėlę bėga į priekį, susikraudami rekordinę 16-os taškų persvarą. Antroje kėlinio dalyje lietuviai siunčia tris taiklius tritaškius į varžovų krepšį, tačiau skirtumas išlieka dviženklis.

Po pirmojo kėlinio lietuviai atsilieka 14:25. Jau nuo pat dvikovos pradžios amerikiečiai spurtuoja, „dusindami“ lietuvius po visą aikštelę. Lietuvos 19-mečiai kol kas nesuranda jokių priešnuodžių varžovų intensyvumui ir jėgai baudos aikštelėje.

GALERIJA

  • Amerikiečiams nepasipriešinę 19-mečiai kausis dėl planetos pirmenybių bronzos
  • Amerikiečiams nepasipriešinę 19-mečiai kausis dėl planetos pirmenybių bronzos
  • Amerikiečiams nepasipriešinę 19-mečiai kausis dėl planetos pirmenybių bronzos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS