Apie naujoko išvykimą prabilęs Ž. Urbonas: tikėtina, kad tai paskutinės A. Payne'o rungtynės | Diena.lt

APIE NAUJOKO IŠVYKIMĄ PRABILĘS Ž. URBONAS: TIKĖTINA, KAD TAI PASKUTINĖS A. PAYNE'O RUNGTYNĖS

  • 0

Po „Betsafe-LKL“ čempionate pralaimėtų rungtynių prieš Alytaus „Dzūkiją“ (80:83) Žydrūnas Urbonas netikėtai paskelbė apie naujoko Adreiano Payne'o išvykimą.

Utenos „Juventus“ treneris spaudos konferencijoje prisiėmė kaltę už amerikiečio įsigijimą.

„Galbūt filtro nebuvo. Galiu prisiimti atsakomybę, nes visi aplinkui siūlė jį, – apie Payne'ą sakė Urbonas. – Nepadariau maksimaliai to filtro, kurį dariau su Patricku Milleriu ir Jaylinu Airingtonu. Neperžiūrėjau taip giliai. Patikėjau, nes vis tiek turėjo Eurolygos patirties.

Antra, jis nežaidęs metus. Matosi, kad jis nori būti lyderiu, nori būti tuo, kuris daug pelno taškų, o čia krepšinis pas mus vyksta. Atvažiavome ir nuo dzūkų gavome – čia žmonės krepšinį žaidžia ir mušasi. To truputį trūko iš jo pusės.“

Payne'as su „Juventus“ marškinėliais spėjo sužaisti penkeriose LKL rungtynėse, kuriose jis rinko po 6,6 taško, 4 atkovotus kamuolius ir 5 naudingumo balus.

– Ar tai buvo paskutinės Adreiano Payne'o rungtynės?

– Tikėtina, kad taip, nes tu negali įeiti ir pasimėtyti. Tas pats per tą patį. Čia ne G ar NBA lyga, kur pasimėtai, o ten komanda tegul ginasi. Ne taip čia yra. Nežino, ką daro aikštelėje. Turėjome step-out daryti, tai jis push-under daro. Visiškai išsimušęs vaikis.

– Kaip finansiškai atsilieps tokios skyrybos?

– Spręsime taip, kad neatsilieptų.

– Antroje mačo pusėje Patrickas Milleris irgi parodė, kad nėra Eurolygos įžaidėjas. Martynas Zigmantavičius labai lengvai suerzino jį, o jis pradėjo nuo lentos mėtyti baudų metimus. Ar tai jums signalas, kad juo aklai nebus galima pasitikėti?

– Visiškai teisingai – nesusivaldymas. Kada tu būdamas stiprus veržiesi, tave provokuoja ir muša. Jam paprasčiausiai atsibodo. Jis manęs klausia: „Kas čia vyksta? Aš nesuprantu“. Aš jam atsakau: „Kantrybė – dorybė. Kentėk“. Žinoma, kai kur jis persistengia. Karštas kraujas užvaldė jo galvą. Norėjo kažką grąžinti Zigmantavičiui.   

– Trūksta Gintauto Matulio ir Martyno Gecevičiaus. Kada jie turėtų grįžti?

– Tikriausiai po „Ryto“ rungtynių, kitą savaitę. Gal kažkuris pasirodys ir „Ryto“ mače. Labai reikia jų žaidimo, atsidavimo ir tritaškių. Reikia pripažinti, kad šioje vietoje turime problemėlių. Neblizgėjome su pataikymais ir nesprendėme situacijų su metimais. Kur galėjome išsimesti, tai mes mėginome kažkur į vidų lipti. Kažkur širdyje kontroliavome ir paleidome tą pabaigą su kvailomis baudomis.

Gaila, kad Ignas po perimto kamuolio užmynė ant šoninės linijos. Būtų buvę įdomu pamatyti, nes buvo beveik prasiveržęs. Nelabai šiandien buvome verti pergalės, nes nebuvome susikaupę. Atėjome su neteisingu požiūriu.

– Ar ne trenerio darbas yra padaryti, kad žaidėjai turėtų teisingą požiūrį?

– Visada treneris kaltas. Aš šiandien pralaimėjau rungtynes. Aš prisiimu atsakomybę ir nekaltinu žaidėjų. Bet aš jaučiu juos ir sakau, kokia šiandien buvo situacija. Jie nebuvo susikaupę. Aišku, juokinga, kai prašai minutės pertraukėlės, bet tau jos neduoda. Sekretoriatas sudirbo labai įdomiai. Rėkiu minutės pertraukėlę, o sekretoriatas visas nusisukęs. Tarsi specialiai, tas man labai nepatiko. Vis tiek mes negalime pamesti galvų tokiose elementariose situacijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS