A. Sabonis apie konfliktuojantį D. Motiejūną: nežinau, kodėl norite padaryti bombą | Diena.lt

A. SABONIS APIE KONFLIKTUOJANTĮ D. MOTIEJŪNĄ: NEŽINAU, KODĖL NORITE PADARYTI BOMBĄ

Šiandien Kaune vykusioje Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) metinėje konferencijoje nagrinėta daugybė svarbių aspektų. Nuo metinio federacijos biudžeto iki krepšinio mokyklų konkurencijos ir arbitrų darbo. LKF sprendimus pakomentavo bei į papildomus žurnalistų klausimus atsakė federacijos vadovai.

„Tokie rimti veidai, kad net baisu tapo“, – šypsojosi Arvydas Sabonis, atsakinėdamas į žiniasklaidos  klausimus.

– Kokie nagrinėti klausimai, jūsų nuomone, buvo aktualiausi?

– Aktualiausias buvo mokesčio padidinimas naujiems nariams. Bet tai – daugiausia dėl tvarkos, nes jau kelis metus laukiam kol galėsime surinkti tuos mokesčius, kad galėtume rengti konferenciją. Dėl federacijos biudžeto: atsiskaitėme už pernykštį, bet jau esame pasirengę ir šių metų, nes kelialapį į pasaulio čempionatą turėjome iš anksčiau. Bilietai ir kitkas užsakyta. Tad mūsų biudžetas nesikeičia jau keleri metai – ne mažiau 3 mln. eurų.

– LKL prezidentas Remigijus Milašius išsakė nuomonę, kad  apie 20 proc. LKL rungtynių turėtų teisėjauti užsieniečiai. Ką jūs galvojate apie tai?

– Norėti galima daug ko. Kiekvienas turi savo nuomonę. Manau, kad turime savo teisėjus, kurie nėra blogi. Pažiūrėjus į gaublį, jis paminėjo kelias šalis ir lyga, bet galėjo paminėti ir NBA. Ten vyksta atkrintamosios varžybos irgi yra nepatenkintų teisėjais, čia normalus dalykas. Man neaišku, kodėl taip viskas užaštrinta. Mes turime savus teisėjus, tam ir yra LKL čempionatas.

– Kokia yra Igno Brazdeikio, siekiančio Lietuvos pilietybės, situacija?

– (Atsakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas): Jis nori žaisti už Lietuvą, bet pirmiausia tam reikia turėti pilietybę. Laukiame referendumo (gegužės 12 d.), mūsų noras, kad lietuvis turėtų galimybę atstovauti šaliai. Juolab, kad jis gimė Kaune, o trijų metų išvyko į Kanada. Turbūt vaikas ne pats sprendė, kur važiuoti. Mums svarbiausia, kad jis nori atstovauti, bandys sportiniu principu tai įrodyti. Jis apsisprendė dėl dalyvavimo NBA naujokų biržoje, tad tikimės, kad jis bus ketvirtas lietuvis, žaidžiantis NBA. O toliau jau viskas jo rankose. Jei bus pasas, viskas galutinai išaiškės stovyklose. Bet kol nėra paso, nėra apie ką kalbėti. Jei po referendumo niekas tuo klausimų nepasikeis, dar bus galimybė gauti pilietybę išimties tvarka.

– Mantas Kalnietis neseniai kalbėjo apie tai, kad federacija galėtų būti tarpininkė tarp konfliktuojančių Donato Motiejūno ir Dainiaus Adomaičio. Ar planuojate imtis šio vaidmens?

– Man labai įdomus jūsų klausimas. Juk dar vyksta šalių čempionatai. Jokie kandidatai dar nėra pateikti. Dar gali netikėtai ištikti traumos. Yra išrinktas treneris, jis atliko didelį darbą, pateko į pasaulio čempionatą.  Federacija tiki trenerių štabu ir jei bus kviečiamas kandidatas ir jei mums reiks jį įkalbėti, mes tą padarysime. Dabar viskas toli, ir Donatui nesibaigė NBA čempionatas. Nežinau, kodėl norite padaryti bombą.

– Pats Donatas stebėjosi, jog skridote į Kinijoje vykusius pasaulio čempionato burtus, bet su juo nesusitikote. Kodėl?

– Vykome dalyvauti burtų traukimo ceremonijoje. Kai važiuodavome į Ameriką, tai vykdavome pas žaidėjus, toks ir būdavo mūsų kelionės tikslas. Čia buvo tikslas ištraukti burtus kuo geresnius, ką ir padarėme.

– Dar vienas rinktinės kandidatas ką tik baigė sezoną. Kaip vertinate Domanto Sabonio sezoną NBA ir ko tikitės iš kito sezono?

– Jis turi kontraktą dar metams su Indijana, tad viskas priklauso nuo Indijanos, ar norės jį matyti. Sezonas neblogas, aišku, kaip ir pernai, trūksta vidutinio nuotolio metimo. Kovingumas yra, bet su vidutiniu metimėliu psichologiškai stringama. Jei su tuo susitvarkys, viskas bus gerai. Parodysime Pauliaus Jankūno pernykštes rungtynes, kaip reikia tą daryti (juokiasi. -Aut past.).

– Kokią nuojautą turite dėl „Žalgirio“ galimybių įveikti Stambulo „Fenerbahče“ šiandien ir per visą seriją?

– Yra ekspertai – jų paklauskite, jie visada viską žino. Džiaugiuosi, kur „Žalgiris“ yra, kad jie kaunasi ir pramušė sirgaliams dvejas varžybas Kaune. Linkiu jiems sėkmės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS