Australijos treneris ispanų sėkmę palygino spalvingu išsireiškimu | Diena.lt

AUSTRALIJOS TRENERIS ISPANŲ SĖKMĘ PALYGINO SPALVINGU IŠSIREIŠKIMU

  • 1

Australijos rinktinė šiandien po dviejų pratęsimų dramos 88:95 nusileido Ispanijai, kurią ir praleido į pasaulio čempionato finalą.

Australijos trenerių štabo narys Lucas Longley pasibaigus rungtynėms nevyniojo į vatą bei prisiminė apmaudžią nesėkmę 2016-ųjų olimpinėse žaidynėse, kuomet mažajame finale australai ispanams nusileido 88:89.

„Žarnas sukanti nesėkmė vaikinams, – po mačo sakė L. Longley. – Jie žaidė taip gerai ir stabiliai. Žaidėme labai kietai. Manau, kad nusipelnėme laimėti ir šis rezultatas neatrodo teisingas. Žinoma, sau nuosprendį pasirašėme kelis kartus, bet žiūrint į pilką statistiką, neįmanoma paaiškinti pergalės ar pralaimėjimo.“

Daugiausiai nepasitenkinimo sukėlė sprendimas ketvirtojo kėlinio pabaigoje, kuomet buvo užfiksuota Andrew Boguto pražanga prieš Marcą Gasolį. Ispanas realizavo abi baudas, o po to rezultatą išlygino Patty Millsas, realizavęs vieną baudos metimą.

„Jie (žaidėjai) įsiutę. Įsiutę ir sugniuždyti. Kur yra nukreiptas jų įsiūtis, aš negaliu pasakyti, tačiau rūbinėje labai tylu. Šiai komandai pralaimėjome ir Rio žaidynėse, tačiau jautėmės lyg nusipelnę laimėti. Jautėme, kad žaidėme pakankamai gerai, jog laimėtume“, – tęsė L. Longley.

„Tai ne mūsų reikalas, – teisėjų darbo nekomentavo strategas. – Turime dar vienerias rungtynes ir šansą laimėti medalius. Dabar nėra tinkamas metas badytis pirštais. Turime persikrauti ir atlikti savo darbą.“

Interviu pabaigoje L. Longley pradėjo pokštauti ir sunkiai nulaikė liežuvį už dantų.

„Svarbiausia kažkaip užlopyti žaizdą nevartojant alkoholio. Įprastai tokiu būdu savo žaizdas gydau aš, tačiau šiuo metu toks metodas nėra tinkamas“, – sakė L. Longley.

Lygindamas situaciją su pralaimėjimu 2016-aisiais, L. Longley pasitelkė itin pikantišką posakį.

„Manau, jog Rio taip pat nusipelnėme laimėti. Nežinau, ką turime padaryti (jog laimėtume). Turime kažkur surasti altorių ir sudeginti aukurą krepšinio dievams, nes skirtingai nei Ispanijai, jie mums į pimpalą kol kas nepabučiavo. Kai žaidžiame su ispanais, krepšinio dievai jiems visada bučiuoja į pimpalą. Galite taip ir parašyti“, – baigė L. Longley.

Angliška frazė „kissed on the dick“ įprastai yra vartojama Australijoje ir reiškia paprasčiausią sėkmę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Egidijus

Dabar, kai pralaimėta ir bronza, tikrai linkiu Lucui kuo greičiau surasti tą altorių ir pateikti tinkamą auką tiems krepšinio dievams, kad kitais metais olimpiadoje jau būtų nutrauktas tas 4 vietos prakeiksmas... Jau net gaila tų australų kai šitaip jiems nesiseka.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS