„Barcelonos“ vadovų nesupratęs Šaras: matyt, jiems nepatiko mano idėjos | Diena.lt

„BARCELONOS“ VADOVŲ NESUPRATĘS ŠARAS: MATYT, JIEMS NEPATIKO MANO IDĖJOS

  • 2

Antrus metus paeiliui su „Barcelona“ sietas Šarūnas Jasikevičius pripažino bendravęs su katalonais, tačiau galiausiai liko nustebintas jų elgesio.

Nors Ispanijos klubas ne pirmą kartą jau bandė prisivilioti jaunąjį specialistą iš Kauno „Žalgirio“, tačiau, pasak paties Šaro, „Barcai“ pritrūko ryžtingumo.

„Jie norėjo užmegzti derybas, tačiau po finalo ketverto jiems pasakiau: „Kalbėkitės su mano atstovais ir žiūrėkite, ar kažkas išeis“. Ir tada jie nežengė kito žingsnio, „Barcelona“ nepateikė jokio pasiūlymo. Pasikalbėjome tik apie mano idėjas, kaip turėtų būti suburta komanda ir sukurta struktūra. Matyt, jiems nepatiko mano idėjos.

Šiemet daugiau teko kalbėtis su „Barcelona“ dėl to, kad mano ilgametis bičiulis Nacho Rodriguezas darbuojasi ten. Bet tikrai nežinau, kas ten priima sprendimus“, – patirtimi dalijosi Jasikevičius.

Artėjant tolimesnės ateities klausimui, Europoje su „Žalgiriu“ patriukšmavusį specialistą nustebino dėmesys iš kitos Atlantos pusės. Jo darbas neliko nepastebėtas Toronto „Raptors“ komandos.

„Tai buvo puiki patirtis, jie vien į Lietuvą atvyko, jog pasikalbėtų su manimi, – sakė „Žalgirio“ vyr. treneris. – Tiesą sakant, jie man atvėrė akis. Tai buvo mano pirmasis interviu su NBA klubu bei juo likau sužavėtas. Praėjus kelioms dienoms po Eurolygos finalinio ketverto, Masai Ujiri paskambino man, o už 10 dienų jau aplankė mane ir išklausė mano idėjas. Po dviejų savaičių „Raptors“ nusprendė pasirašyti sutartį su Nicku Nurse'u, tačiau man tai buvo nepamirštama patirtis.

Su tokiais neįprastą viziją turinčiais žmonėmis neteko kalbėti ilgą laiką, buvo neįtikėtina. Manau, vien pakalbėjęs su jais aš patobulėjau tiek kaip žmogus, tiek kaip treneris. Likau sužavėtas, nesitikėjau, jog tokia galimybė atsivers taip greitai.“

„Barcelona“ galiausiai nusprendė toliau komandos vairą patikėti Svetislavui Pešičiui, tuo metu Jaskevičius, atmetęs „Raptors“ pasiūlymą užimti pirmojo asistento rolę, pasirinko pratęsti kontraktą su „Žalgiriui“ dar vieniems metams.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas

Pasirodo Šaras, kaip visi... Liūdna, darosi neskanu.

S

komandos vaira patiketi psihui nenorejo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS