Lietuvos čempionai pasirengę skriausti be lyderio likusį „Bayern“ | Diena.lt

LIETUVOS ČEMPIONAI PASIRENGĘ SKRIAUSTI BE LYDERIO LIKUSĮ „BAYERN“

Be Vladimiro Lučičiaus, bet vis tiek pavojingi. Taip „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris apibūdino Miuncheno „Bayern“ ekipą. Trečiadienį kauniečiai žais paskutines šiemet rungtynes namuose ir tikisi pratęsti pergalių Eurolygoje seriją.

Kol kas 8-oje vietoje žengiantys žalgiriečiai gali tik pavydėti svečiams iš Vokietijos. Sezono atradimu vadinamas „Bayern“ netikėtai sugebėjo įsitvirtinti tarp keturių stipriausių turnyro komandų.

Andrea Trinchieri auklėtiniai laimėjo 10 iš 15 rungtynių, o kauniečiai 8, tiesa, pastarųjų sąskaitoje trys laimėjimai iš eilės per tris turus. Mačo išvakarėse M.Schilleris negailėjo komplimentų nei varžovams, nei jų strategui.

„Andrea - labai geras ir gerbiamas treneris. Daug kas kalba apie jo komandų puolimą ir gerą išsidėstymą. Tačiau kur kas mažiau pastebima kokybiška jo ekipų gynyba. O „Bayern“ pirmiausia yra stipri gynyboje. Jie turi daug aukštų žaidėjų, galinti perimti daug kamuolių, todėl mums bus sudėtinga rinkti taškus“, - sakė „Žalgirio“ vairininkas.

Analizuodamas Miuncheno klubo stiprybes, jis pabrėžė, jog net ir nerungtyniaujant traumuotam V.Lučičiui, svečiai turės savų kozirių. Tiesa. V.Lučičiaus indėlis į „Bayern“ kraitį yra neabejotinai didžiausias. Serbas, per rungtynes vidutiniškai pelnantis po 14,4 taško ir renkantis po 19,8 naudingumo balo, yra vienas naudingiausių visos Eurolygos krepšininkų. Tiesa, M.Schillerio nuomone, vokiečių sudėtis gili ir talentinga.

„Nihadas Dedovičius ir Wade’as Baldwinas yra kūrėjai, Paulas Zipseris nemažai žaidžia sunkiuoju puolėju, nors yra geras metikas“, - vardino jis.


Pasak M.Schillerio, jo nė kiek nenustebino puikūs „Bayern“ rezultatai šį sezoną, nors vokiečiai niekada nebuvo priskiriami prie Eurolygos favoritų.

„Eurolygos mastais tai jauna komanda, bet man, atvykusiam iš Vokietijos, žinant jų įdėtą darbą, toks jų rezultatas nėra netikėtas. Per pastarąjį dešimtmetį klubas stipriai patobulėjo ir tapo konkurencingas Europoje“, - sakė austras, ne vienerius metus dirbęs Vokietijoje.

Iš Vokietijos laikų jam pažįstamas ir dabartinis auklėtinis „Žalgirio“ komandoje Augustine’as Rubitas, todėl M.Schilleris gali akivaizdžiai palyginti amerikiečio aukštaūgio progresą.

„Augustine’as atvyko po traumos, tad jam prireikė laiko, kad atrastų savo vietą koamndoje. Dabar jis žaidžia dviejose pozicijose ir, manau, pats yra patenkintas savo padėtimi. Labai džiaugiuosi tuo, kaip šis krepšininkas tobulėja. Jis tapo svarbiu pagalbininku šį sezoną“, - neslėpė M.Schilleris.

Lietuvos čempionai praėjusią savaitę sužaidė net trejas rungtynes, iš kurių visas laimėjo: Eurolygoje patiesė Vitorijos „Baskonia“ ir Stambulo „Fenerbahce“, o LKL – Panevėžio „Lietkabelį“. Todėl šios savaitės pradžioje jie dirbo kiek mažesniu krūviu, tačiau jau antradienį jau intensyviau ėmė rengtis trečiadienio mūšiui su „Bayern“.

„Vaikinai sunkiai dirba, viską šlifuojame diena po dienos, o kai dar laimime, visų nuotaika tampa pakili. Smagiausia, kad komanda po pralaimėjimų parodė charakterį“, - džiaugėsi vairininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS