„Betsafe-LKL“ sezono rekordą gerinęs Ą. Tubelis padėjo „Neptūnui“ pratęsti dominavimo seriją | Diena.lt

„BETSAFE-LKL“ SEZONO REKORDĄ GERINĘS Ą. TUBELIS PADĖJO „NEPTŪNUI“ PRATĘSTI DOMINAVIMO SERIJĄ

  • 4

Jonavos „CBet“ (9-15) komanda turėjo progą nutraukti Klaipėdos „Neptūno“ (12-12) penkių pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), tačiau Ąžuolio Tubelio vedama ekipa svečiuose galiausiai 81:78 (18:20, 15:18, 14:22, 34:18) palaužė Virginijaus Šeškaus kariauną.

Tai reiškia, kad Georgios Vovoras vis dar lieka nepralaimėjęs prie „Neptūno“ vairo. Tai – šeštoji klaipėdiečių pergalė paeiliui.

Rungtynės prasidėjo lygia kova, ką iliustravo ir tai, jog antrojo kėlinio pradžioje tvyrojo lygybė – 20:20. Ivanas Marinkovičius, Justas Furmanavičius ir Edvinas Šeškus grąžino pranašumą „CBet“ ekipai (27:22), o kol svečiai švaistė metimus pro šoną bei klydo, šeimininkai tolo – 33:24. Skirtumas tapo rekordiniu, dėl ko G.Vovoras šaukė komandą į pasitarimą.

Ą.Tubelis ėmė rodyti lyderystę, iš toli pataikė Mindaugas Girdžiūnas, o po pirmos mačo dalies „Neptūnas“ galiausiai atsiliko 33:38.

J.Furmanavičius atstatė „Cbet“ pranašumą (42:33), tiesa, jis ėmė tirpti – 41:44. Ą.Tubelis pataikė labai reikalingus metimus, bet „Neptūno“ bandymus labiau priartėti žlugdė Strahinja Mičovičius – 53:47. „CBet“ persvara pasiekė dviženklę ribą (57:47), maža to, sėkmingai kėlinį dar uždarė Ryanas Larsonas – 60:47.

Prieš akis buvo visas kėlinys ir Ą.Tubelis savo iniciatyva ėmė gelbėti „Neptūno“ kailį – 59:64. Dėjimus kūrę klaipėdiečiai atgijo ir skirtumas tirpo vos iki taško – 65:66. „Neptūnas“ galėjo ne tik persverti rezultatą, bet ir atitrūkti, tačiau baudų nepataikė Ą.Tubelis ir M.Girdžiūnas (67:66). J.Furmanavičius smeigė labai reikalingą tritaškį, tuo pačiu atsakė D.Gailius, intriga kėlėsi į keliamas minutes – 73:73.

E.Šeškui atsakė su pražanga pataikęs Ą.Tubelis, tiesa, jis vėl prametė baudos metimą. „Neptūnas“ D.Gailiaus dėka liko priekyje (77:76), nes S.Mičovičius rezultato išlyginti nepajėgė, tuo tarpu Ą.Tubelio ranka šįkart nesudrebėjo – 79:76. Likus 16 sek. pataikė L.Kreišmontas (78:79), bet D.Gailius realizavo baudas, o E.Šeškaus metimas skriejo pro šalį ir rezultato nebeišlygino.

Ą.Tubelis žaidė karjeros mačą „Betsafe-LKL“ ir pelnė 34 taškus, atkovojo 13 kamuolių bei rinko 49 naudingumo balus.

Tai – naujas šio sezono efektyvumo rekordas „Betsafe-LKL“. Ankstesnis (46 n.b.) priklausė Zane‘ui Watermanui.

„Cbet“: Justas Furmanavičius 23 (7 atk. kam., 34 n.b.), Ivanas Marinkovičius (7 atk. kam.) ir Ryanas Larsonas – po 12, Ousmane‘as Drame, Lukas Kreišmontas, Edvinas Šeškus ir Strahinja Mičovičius (9 atk. kam.) – po 7.

„Neptūnas“: Ąžuolas Tubelis 34 (13 atk. kam., 4 blk., 49 n.b.), Martynas Pacevičius ir Mindaugas Girdžiūnas – po 11, Deividas Gailius 9 (9 atk. kam., 16 n.b.).

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

A

A TAI KUR ČIA NEPTŪNAS DOMINUOJA, KAŽKAS NAUJA AŠTUNTA VIETA JAU DOMINAVIMAS ČIA GAL KOKS ATSIKRAS LKL LKL E

Zentag to Komentatoriui

Ei debiloidini mešlagalvi, mažiau uostyk po kaldra savo kvapa ! :))

Komentatoriui V

Kokia šifruote parašei konentarą?:))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS