COVID-19 išretintų „Šiaulių“ strategas A. Sireika: tikrai neverkšlensiu | Diena.lt

COVID-19 IŠRETINTŲ „ŠIAULIŲ“ STRATEGAS A. SIREIKA: TIKRAI NEVERKŠLENSIU

  • 0

2020–2021 m. „Betsafe-LKL“ čempionate jau aiškios trys komandos, tęsiančios kovą pusfinalio etape. Ketvirtoji komanda dėl koronaviruso sukeltų sunkumų paaiškės vėliausiai – ketvirtfinalio seriją dabar pradeda Vilniaus „Ryto“ ir „Šiaulių“ klubai.

Pirmoji „Ryto“ ir „Šiaulių“ krepšininkų ketvirtfinalio serijos akistata prasidės ketvirtadienį 19 valandą.

Pusfinalyje vietą jau iškovojo Kauno „Žalgiris“, Utenos „Juventus“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Prieš pat ketvirtfinalio serijos pradžią buvo pranešta, kad „Šiaulių“ komandoje užfiksuotas koronaviruso COVID-19 atvejis, todėl rungtynės Vilniuje buvo nukeltos vėlesniam laikui.

Neilgai trukus paaiškėjo, kad „Šiaulių“ klubo gretose koronavirusas išplito ir dar stipriau – iš viso fiksuoti bent septyni susirgimai.

LKL.lt dar prieš ligos išplitimą komandos viduje kalbėjosi su „Šiaulių“ vyr. treneriu Antanu Sireika, kuris ketvirtfinalio seriją tada pasitiko su plačia šypsena veide.

„Į atkrintamąsias žengiame su gera nuotaika – reguliariojo sezono pabaiga viską puošia, todėl esame tikrai geroje būsenoje. Atkrintamosios yra svarbiausios sezono varžybos, tai būtent joms ir esame pasiruošę“, – sakė A. Sireika.

Tačiau tuo metu situacija apsivertė aukštyn kojomis vos per kelias dienas ir „Šiaulių“ komandai svarbiausiam sezono etapui teko ruoštis jau kitokiu būdu – į treniruočių procesą integruojant ƒ„Saulės“ gimnazijos auklėtinius, jaunuosius Šiaulių miesto krepšinio talentus.

Vis dėlto ketvirtadienį Vilniuje prasidėsiančią ketvirtfinalio seriją A. Sireika ir dabar pasitinka su dideliu pasitikėjimu tiek savimi, tiek visa savo komanda.

„Tikrai neverkšlensiu ir nesiruošiu skųstis. Į viską žiūrime optimistiškai. Šventa vieta laisva nebūna – jei vienas negalės žaisti, tai kitam žaidėjui atsivers nauja galimybė, naujas krepšinio pasaulis. Reikia imti tokius šansus.

Galima atsakyti ir filosofiškai – sunkumai silpnus gniuždo, o stiprius dar labiau sustiprina. Tikiuosi, kad mano komandoje yra vyrai, kovotojai, tikiuosi, kad sunkumai mus gali pakelti į kitą lygį. Lazda turi du galus – jei vienur susilpnėji, turi sustiprėti kitur“, – tvirtai dėstė A. Sireika.

Šiaulių miesto komanda reguliarųjį sezoną bendrai baigė kaip viena „karščiausių“ lygos ekipų – antroje sezono dalyje šiauliečiai nuosekliai kilo į viršų turnyro lentelėje ir užėmė septintąją poziciją.

Kalbėdamas apie komandos vidinį „lūžį“ sezono eigoje, A. Sireika prisiminė vieną visiems puikiai žinomą posakį – viskam reikia laiko ir kantrybės.

„Tai tiesiog yra darbas ir patirtis. Treneris turi ieškoti sprendimų, bandyti naujoves, žiūrėti, koks žaidėjas kurioje pozicijoje gali duoti komandai daugiausiai. Nepamirškime, kad iš praėjusio sezono turime tik vieną žaidėją – juk mūsų komandoje vyko daug permainų.

Prieš Naujuosius metus pilnai sustygavome komandą ir nuo to laiko geriau galėjome vienas kitą suprasti. Jaunimas iš karto netampa stipriais žaidėjais, visiems reikia laiko ir kantrybės, tai natūralu. Šiauliuose mes viščiukus ne rudenį, o pavasarį skaičiuojame. Dirbame, dirbame ir ateina rezultatas“, – šyptelėjo patyręs treneris.

Tiesa, sezonas „Šiaulių“ komandai dar toli gražu nėra baigtas – dvi pergalės serijoje prieš „Rytą“ reikštų sensacingą, bet labai ilgai lauktą Saulės miesto sugrįžimą į „Betsafe-LKL“ pusfinalį.

Dukart laimėti prieš antrąją vietą reguliariajame sezone užėmusią sostinės ekipą, kaip sako pats treneris, tikrai nebus lengva, tačiau dabar tai – pati geriausia proga komandos žaidėjams įrodyti tikrąją savo vertę. O tai gali būti labai naudinga ir kalbant apie kito sezono planus.

Reikia žiūrėti optimistiškai, galbūt atrasime naujų labai talentingų žmonių. Juk niekas negimė būdamas žvaigžde – žvaigžde yra tampama.

„Jau laikas žiūrėti į priekį – sezonas artėja prie pabaigos, mes galvojame ir apie kitus metus, tai šie sunkumai gali pastūmėti mus priimti tam tikrus sprendimus. Reikia žiūrėti optimistiškai, galbūt atrasime naujų labai talentingų žmonių. Juk niekas negimė būdamas žvaigžde – žvaigžde yra tampama, tik niekas nežino, kada. Tai dabar bus puiki proga. Aš ir treniruotėse nuolat sakau savo žaidėjams, kad ateina metas būti nebe vaikinais, o tikrais vyrais. Man reikia tikrų vyrų“, – dėstė A. Sireika.

Šiame sezone „Šiaulių“ komanda yra itin stipriai priklausoma nuo legionieriaus iš Islandijos Elvaro Fridrikssono žaidimo.

Šiaulių ekipos įžaidėjas buvo pripažintas reguliariojo sezono naudingiausiu lygos žaidėju (MVP), o A. Sireika net ir pats šį krepšininką drąsiai vadina antruoju komandos treneriu.

„Visą gyvenimą mano filosofija buvo tokia – komandoje reikia turėti tokį įžaidėją, kuris būtų pusė trenerio. Kitaip sakant – žaidžiantis treneris. Visko, absoliučiai visko, kiekvienam žaidėjui neperduosi, todėl reikia papildomo trenerio ir aikštelėje. Labai džiaugiuosi, kad turiu tokį žmogų, kuriuo galiu pilnai pasitikėti. Prie gero įžaidėjo ir kiti žaidėjai tampa geresni, aš jam nuolat tai kartoju, bet jis išlieka labai kuklus ir šito įvertinimo yra linkęs nepriimti. Geras įžaidėjas komandoje yra be galo svarbu, aš viduje tikrai džiaugiuosi“, – šyptelėjo „Šiaulių“ vairininkas.

„Ryto“ ir „Šiaulių“ komandų pirmoji dvikova ketvirtadienį prasidės 19 valandą.

Šios poros nugalėtojas pusfinalyje susikaus su „Lietkabeliu“, kitoje pusfinalio poroje kausis „Žalgirio“ ir „Juventus“ krepšininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS