CSKA nesulaikė lietuvio A. Gudaičio ir „Zenit“ | Diena.lt

CSKA NESULAIKĖ LIETUVIO A. GUDAIČIO IR „ZENIT“

  • 0

Rusijos krepšinio galiūnų akistatoje – Sankt Peterburgo „Zenit“ (15-2) klubo pergalė.

Piterio ekipa, kurios spalvas gina ir lietuvis Artūras Gudaitis, šeštadienį VTB vieningosios lygos susitikime svečiuose 74:71 (22:19, 17:10, 20:17, 15:25) pranoko praretėjusią Maskvos CSKA (11-5) ir dar labiau sustiprino savo pozicijas turnyrinės lentelės viršūnėje.

VTB vieningosios lygos čempionai iki sezono pabaigos neteko pagrindinio vidurio puolėjo Nikola Milutinovo, traumą yra patyręs ir Tornike Šengelija, o atsivėrusiais plyšiais po CSKA krepšiu puikiai pasinaudojo A.Gudaitis.

Svečių ekipos „terminatorius“ per 29 min. pelnė 10 taškų (4/5 dvit., 2/3 baud.), sugriebė 9 kamuolius, išrašė net 4 blokus ir su 21 naudingumo balu tapo naudingiausiu ekipos krepšininku.

Maskvos klubas vertėsi ir be Mike'o Jameso, kuris dėl šeimyninių priežasčių išvyko į JAV. Tiesa, Dimitrio Itoudžio stovyklą pagaliau pasiekė ir pozityvios žinios – į rikiuotę po traumos sugrįžo Willas Clyburnas, iš karto pasižymėjęs galingu dėjimu ir per 18 min. surinkęs 8 taškus.

Netrukus prie CSKA prisijungs ir klubo naujokai – aukštaūgis Michaelas Ericas ir Lietuvos krepšinio rinktinei iki skausmo pažįstamas danas Gabrielis Lundbergas.

Trečiajame kėlinyje dviženklę persvarą įgiję Xavi Pascualio auklėtiniai prasidėjus lemiamam ketvirčiui susikrovė rekordinį 16 taškų pranašumą (68:62), tačiau šeimininkai iš kovos nesitraukė.

Po Danielio Hacketto ir Johanneso Voigtmanno tritaškių likus minutei ekipas skyrė vienas tolimas metimas (69:72), tačiau komandas vėl atitolino Willas Thomasas (69:74).

CSKA surengė rezultatyvų išpuolį ir apsigynė, bet pratęsimą išplėšti galėjęs Darruno Hilliardo tritaškis skriejo pro šalį.

„Zenit“ ir toliau užtikrintai pirmauja VTB vieningosios lygos pirmenybėse, o trečioje vietoje esanti CSKA nuo lyderių atslieka jau keturiomis pergalėmis.

Maskvos CSKA: Johannesas Voigtmannas 19 (8 atk. kam., 29 naud. bal.), Danielis Hackettas 14 (5 rez. perd.), Darrunas Hilliardas 13 (0/6 trit.).

Sankt Peterburgo „Zenit“: Kevinas Pangosas 17 (6 rez. perd.), Willas Thomasas ir Austinas Hollinsas po 13, Artūras Gudaitis 10.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS