D. Adomaičio planas – varginti Kanadą ir eliminuoti NBA prieskonį | Diena.lt

D. ADOMAIČIO PLANAS – VARGINTI KANADĄ IR ELIMINUOTI NBA PRIESKONĮ

Dainius Adomaitis pasitinka antrąjį iššūkį pasaulio čempionate Kinijoje. Antradienį 14.30 val. Lietuva susikaus su Kanados krepšininkais, o pergalė garantuotų vietą kitame etape.

Analizuoti savo klaidas treneriui pernelyg nereikėjo, kadangi Lietuva pirmajame mače Senegalą nugalėjo 54 taškais.

Tuo metu Kanada pirmajame susitikime 92:108 nusileido Australijai. Šiame mače D. Adomaitis pamatė daug greito būsimų varžovų žaidimo ir turėjo tik pirmąją progą įvertinti krepšinį, kuriame figūruoja NBA žaidžiantis Cory Josephas.

– Daug jėgos po krepšiu turinti Australijos rinktinė kanadiečiams pridarė daug problemų. Ar mūsų priekinė linija yra pajėgi tai padaryti?

– Pamatysime rytoj rungtynėse, bet faktas, kad Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas turės persvarą, kurią bandysime išnaudoti.

– Cory Josephas prie komandos prisijungė paskutinę akimirką. Ką jis duoda kanadiečiams?

– Galbūt tai apsunkino skautingą, nes su juo buvo tik vienos rungtynės. Matosi, kad komandos braižas su juo pasikeitė. Kai kurie žaidėjai turi prisitaikyti prie kitokių vaidmenų. Jis vis tiek komandoje yra vienas svarbiausių žaidėjų. Jam skirsime didelį akcentą.

– Kanadą treniruoja NBA čempionas. Ar varžovų žaidime matosi NBA prieskonis?

– Jie turi labai daug laisvės greituose sprendimuose. Vakar rungtynėse buvo 25 atakos, kurios baigėsi per pirmąsias 10 sekundžių, neskaičiuojant greito puolimo. Tai yra labai daug. Gynyboje turime būti susikoncentravę 100 proc.

– Vakar kanadiečiai ir jūs žaidėte labai greitai. Turbūt naivu tikėtis vėl rezultatyvaus mačo?

– Faktas, kad mes galime laimėti rungtynes tik iš gynybinės pusės. Mes privalome juos sustabdyti ir tada galima turėti gerų momentų puolime bei ankstyvajame puolime. Taip, kad pagrindinis akcentas yra gynyba pirmoje fazėje. Kai kuriose situacijose norime žaisti greitai, o kai aikštėje turime sunkesnius krepšininkus, tuomet turime išnaudoti savo persvaras. Priklauso nuo penketo.

– Vakar Kanada trečiąjį kėlinį pradėjo įspūdingai. Kas buvo toje atkarpoje?

– Visa tai, ką paminėjau – greiti metimai, tokie Kyle’o Wiltjero, Cory Josepho ir Kevino Pangoso metimai, kuriems jiems patinka. Tai yra tai, ko mes nenorime.

– Kas varžovams nepatinka?

– Turime gynyboje žaisti agresyviai, turime juos varginti, tą patį daryti ir puolime. Jie turi dirbti dėl kiekvieno kamuolio.

– Turbūt varginimas reikalingas tam, nes varžovų suolelis yra silpnesnis?

– Suolelis pas juos gal yra trumpesnis nei mūsų, bet tai yra solidūs krepšininkai. Jie demonstravo gerą žaidimą pasiruošime, su fantastiniu pataikymu. Vėlgi, mūsų gynyba lems rezultatą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS