D. Adomaitis: padarėme klaidas gynyboje dėl disciplinos ir susikaupimo stokos | Diena.lt

D. ADOMAITIS: PADARĖME KLAIDAS GYNYBOJE DĖL DISCIPLINOS IR SUSIKAUPIMO STOKOS

Klaipėdos „Neptūnas“ buvo arti pergalės Europos taurės „Last 32“ etape Milane prieš „Emporio Armani“. Visgi ketvirtajame kėlinyje sustoję klaipėdiečiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Po rungtynių klaipėdiečių vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis išskyrė dvi skirtingas rungtynių puses.

„Žinojome, kur atvažiavome žaisti. „Emporio Armani“ namuose žadžia labai gerai. Žinojome apie jų agresyvią gynybą. Tuo pasinaudoję jie pelnė lengvu taškus. Dėl mūsų klaidų ir neatkovotų kamuolių jie pirmoje rungtynių pusėje pelnė 18 taškų“, – po mačo kalbėjo D. Adomaitis.

Strategas taip pat patikino, kad pirmuosiuose kėliniuose koją kišo pasitikėjimo stoka. Antroje rungtynių pusėje D. Adomaičio auklėtiniai tokių klaidų nebedarė.

„Reikia turėti pasitikėjimo. Gal kažkiek išsigandome jų individualaus spaudimo, su kuriuo antroje mačo dalyje neturėjome jokių bėdų. Reikia tikėti savo jėgomis ir tikėti savo individualiu meistriškumu“, – mintimis dalijosi D. Adomaitis.

Kuomet atrodė, kad „Neptūnas“ dar gali kautis dėl pergalės, „Emporio Armani“ pataikė kelis žudančius tritaškius. Pasak trenerio, tai įvyko dėl disciplinos stokos gynyboje.

„Svarbiausia – laikytis disciplinos. Persivarant kamuolį kiekvienas žaidėjas turi būti sutartoje vietoje. Ketvirtajame kėlinyje padarėme tokias klaidas gynyboje dėl disciplinos ir susikaupimo stokos. Mano žaidėjai nuėjo į pagalbą, kur neturėjo nueiti ir to pasekoje praleidome tris tritaškius“, – apie mačo pabaigą pasakojo D. Adomaitis.

Kitos savaitės antradienį klaipėdiečiai galės revanšuotis italams, nes tarpusavio akistata persikels į „Švyturio“ areną.

Išsamesnis D. Adomaičio komentaras:

GALERIJA

  • D. Adomaitis: padarėme klaidas gynyboje dėl disciplinos ir susikaupimo stokos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS