D. Sabonis ir M. Kalnietis apžvelgė draugiškų rungtynių svarbą | Diena.lt

D. SABONIS IR M. KALNIETIS APŽVELGĖ DRAUGIŠKŲ RUNGTYNIŲ SVARBĄ

  • 1

Jau sekmadienį Lietuvos krepšinio rinktinė stoja į kovas taip ilgai lauktame Pasaulio čempionate Kinijoje. Vis gerinę žaidimą lietuviai jau įvardijami grupės lyderiais, o vieni iš komandos lyderių Domantas Sabonis ir Mantas Kalnietis papasakojo, ką komandai suteikė draugiškos rungtynės, rašo krepsinionamai.lt.

Lietuviai šių dvikovų maratoną pradėjo principine akistata su Ispanija, kuriai pralaimėta tik permainingos kovos rezultatu 70:78. Toliau sekė pergalė rezultatu 80:60 prieš Suomijos rinktinę. Dar kitoje dvikovoje svečiuose 68:72 teko pripažinti Serbijos rinktinės pranašumą, kuriai pasipriešinti jėgų pritrūko ir Kaune – 91:95.

Tuomet pasipylė pergalės: sutriuškinta Suomijos nacionalinė komanda 87:46, įtikinamai nugalėti rusai – 88:72, rezultatu 86:57 įveikti pietų korėjiečiai, nepalikta vilčių Angolos komandai – 91:56.

Kaip teigia Lietuvos krepšinio rinktinės kapitonas, įžaidėjas Mantas Kalnietis, šios rungtynės buvo puiki proga pasirengti pasaulio krepšinio čempionatui, pamatyti, ką reikia tobulinti – tiesiog iš daugybės individualiai stiprių žaidėjų „sulipdyti“ dėl aukščiausių vietų galinčią kovoti komandą.

„Šiame etape daugiau dėmesio skyrėme ne varžovų analizavimui, o susitelkimui į tas vietas, kuriose dar reikėjo pasiekti rezultatus ir trenerio iškeltus tikslus“, – teigia rinktinės kapitonas.

Susižaidimas yra itin svarbus, nes varžovai H grupėje, nors ir nukraujavę, yra itin galingi. Dėl netekčių lažybų bendrovės „Betsafe“ krepšinio lažybų ekspertai pirmą vietą šiame etape prognozuoja būtent mūsiškiams – tikimybė jiems nugalėti grupėje siekia 42 proc., kai Australijos – 41 proc., o Kanados – 23 proc. Tačiau, nepaisant prognozių, M. Kalnietis teigia, kad atsipalaiduoti nevalia.

„Prieš kiekvieną čempionatą ar rungtynes tu negali nujausti, kas įvyks. Tą labai gerai pamatėme 2017-aisiais, kai puikiai pasirodę grupėje pralošėme graikams ir mūsų kelionė pasibaigė. Tai yra sportas ir tas nenuspėjamumas suteikia jam įdomumo“, – pasakoja komandos kapitonas.

Itin svarbus ir abiejų NBA talentų – Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio – susižaidimas, kurie, pasak „Betsafe“ krepšinio ekspertų, turėtų tapti vienais komandos lyderių. Priekinėje linijoje rungtyniaujančio J. Valančiūno tikimybė tapti rezultatyviausiu rinktinės žaidėju siekia net 75 proc., o Domanto Sabonio – 24 proc. Kiek anksčiau pastarasis teigė, kad jų tandemas yra dar gana naujas, todėl reikia laiko susižaidimui.

„Mes su Jonu esame naujas darinys komandoje, todėl mums aikštelėje būnant kartu dar kartais pritrūksta kantrybės bei tarpusavio supratimo. Esu įpratęs žaisti „penktu numeriu“, todėl užleisti ten Joną ir pačiam pereiti į sunkiojo krašto poziciją nėra lengva“, – pasakojo D. Sabonis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tadas

Viskas bus gerai, pamatysit

SUSIJUSIOS NAUJIENOS