D. Sabonis – NBA lyderis pagal komandos draugams sukuriamus taškus | Diena.lt

D. SABONIS – NBA LYDERIS PAGAL KOMANDOS DRAUGAMS SUKURIAMUS TAŠKUS

  • 0

Indianos „Pacers“ lietuvis Domantas Sabonis yra NBA lyderis pagal tai, kiek taškų sukuria komandos draugams.

„The Ringer“ pateikia statistiką, kurie NBA krepšininkai yra geriausi pagal tai, kiek taškų per 36 minučių rodiklį sukuria komandos draugams. Generuojami taškai skaičiuoti po krepšininko atliekamų rezultatyvių perdavimų ir jo pastatytų užtvarų.

NBA pirmenybėse Sabonis užima antrąją vietą pagal komandos draugų taškus, renkamus po jo užtvarų – „Pacers“ krepšininkai iš jų surenka po 16,8 taško per 36 minučių rodiklį. Geresnį skaičių fiksuoja tik Rudy Gobertas.

Tuo metu po Domanto rezultatyvių perdavimų komandos draugai pelno po 10,5 taško.

Šių dviejų skaičių suma yra 27,3 taško, o toks rodiklis tarp visų NBA žaidėjų yra pats geriausias.

Lietuvis lenkia ir rezultatyvių perdavimų lyderį LeBroną Jamesą. Šis per 36 minučių rodiklį komandos draugams po rezultatyvių perdavimų suteikia galimybę pelnyti po 25,8 taško, o po jo užtvarų – tik po 1,4. Dėl to LeBronas su bendru 27,2 taško vidurkiu užima antrąją vietą.

Daugiausiai taškų komandos draugams per 36 minučių rodiklį sukuriantys NBA krepšininkai:

„The Ringer“ taip pat apskaičiavo, kurie NBA žaidėjai per 36 minučių rodiklį daugiausiai prisideda prie visų komandos pelnomų taškų. Be prieš tai skaičiuotų taškų po žaidėjo atliekamų rezultatyvių perdavimų ir taškų po jo užtvarų, taip pat skaičiuoti ir paties krepšininko pelnomi taškai.

Šioje statistikos kategorijoje Sabonis yra aštuntoje vietoje, mat jo rezultatyvumas per 36 min. vidurkį yra prasčiausias tarp dešimties geriausių krepšininkų – po 18,9 taško.

Taip bendras Sabonio trijų kategorijų taškų vidurkis per 36 min. yra 46,2. Pirmoje vietoje – Giannis Antetokounmpo, prisidedantis po 58,4 taško.

36 minučių rodiklis skaičiuojamas tam, kad būtų galima sulyginti kiekvieno žaidėjo statistiką per vienodą laiką. Pavyzdžiui, jeigu žaidėjas vidutiniškai per 18 minučių pelno po 10 taškų, tuomet jo 36 minučių rodiklio vidurkis bus 20 taškų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS