Dar vienas sprigtas: Lietuvos rinktinė nusileido danams | Diena.lt

DAR VIENAS SPRIGTAS: LIETUVOS RINKTINĖ NUSILEIDO DANAMS

  • 12

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (1-2) gavo antrą antausį Europos čempionato atrankos varžybose. Trečiosiose C grupės rungtynės Dariaus Maskoliūno auklėtiniai Vilniuje 76:80 (22:21, 24:17, 13:22, 17:20) turėjo pripažinti Danijos nacionalinės komandos (1-2) pranašumą, kuriai tai buvo pirma pergalė atrankos varžybose.

Lietuviai šias atrankos varžybas pradėjo triuškinamu pralaimėjimu belgams, o po to tik po atkaklios kovos palaužė Čekijos krepšininkus.

Sekmadienį mūsiškiai kausis su Belgijos krepšininkais, kurie penktadienį Vilniuje 90:62 sutriuškino Čekijos nacionalinę komandą. Visus tris mačus laimėję belgai yra vienvaldžiai grupės lyderiai.

Dvikovoje su danais lietuviai nesulaikė Gabrielio Lundbergo, kuris pelnė 28 taškus ir pataikė svarbiausią mačo metimą, likus žaisti 18,9 sek. Jis prasiveržė į baudos aikštelę ir pelnė du taškus nepaisant kibios Jono Mačiulio gynybos.

Po minutės pertraukėlės Mantas Kalnietis galėjo persverti rezultatą, bet jo tritaškis skriejo pro šalį, o kovoje dėl kamuolio laimėję svečiai netrukus baudų metimais įtvirtino pergalę.

Danai pirmavo 73:67, tačiau lietuviai spurtavo 7:0 ir persvėrė rezultatą. Visgi netrukus Jonas Zahore pelnė du taškus su pražanga, realizavo baudą, ir danai vėl pirmavo – 76:74.

Kitoje aikštės pusėje įstrigusią lietuvių ataką išgelbėjo Jonas Mačiulis, pataikęs sudėtingą dvitaškį paskutinę atakos sekundę. Visgi galutinis žodis priklausė Lundbergui ir Danijos rinktinei.

„Žinojome, kad jis vienintelis žais ir nesustabdėme“, – po dvikovos komentavo 15 taškų surinkęs Tomas Dimša.

Iškovoję pergalę Vilniuje, danai šventė bene didžiausią savo istorijoje krepšinio pergalę. Po  dvikovos jie aikštės viduryje pozavo asmenukėms.

Lietuvos rinktinė: Deividas Gailius 16, Tomas Dimša 15, Marekas Blaževičius 10, Regimantas Miniotas 8.

Danijos rinktinė: Gabrelis Lundbergas 28 (7 atk. kam.), Mathiasas Bakas Christensenas 13.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

laukiu ISTORINIO įvykio,

kaip vadovaujama KUGELIŲ --bus paskandinta krepšinio RINKTINĖ / iš supuvusių bulbų/

CHA

Su tokiu treneriu ... Šešios rungtynės - 3 pralaimėjimai , o su čekais praslydom per stebuklą ... Tas pats keliakamas Adomaitis atrankinėse 12 rungtynių , 11 pergalių su silpnesne komanda . O šitas - tik mineralinį Jaskai padavinėti ... Bet su Sabu , matyt , alų pageria ?

ryto žaidėjai baisūs

ryto žaidėjai baisūs..... tritaškiai pro šalį ...tik su Žalgiriu pataiko
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS