Dūris Kazanėje sugrąžino į niūrią realybę | Diena.lt

DŪRIS KAZANĖJE SUGRĄŽINO Į NIŪRIĄ REALYBĘ

„Ryškėja komandos komplektacijos klaidos. Kai kuriose pozicijose nepataikyta stipriai. Pasigendu ir aiškesnės žaidimo koncepcijos“, – žodžių nesirinko Darius Dimavičius. Barselonos olimpiados prizininkas mano, kad Kauno „Žalgiriui“ bus sudėtinga nepalaidoti šio Eurolygos sezono.

Atvyks be lyderio

Rytoj į Lietuvą atskrendantis Milano „AX Armani“ atveža labai blogą naujieną sau ir palankią „Žalgirio“ sirgaliams. Italijos čempionai trečiadienį į Kauno areną žengs be naudingiausio ir rezultatyviausio savo žaidėjo Shavono Shieldso. 27 metų 201 ūgio puolėjas, patyręs stipinkaulio lūžį, bent mėnesiui iškrito iš rikiuotės.

Legionieriaus iš Danijos indėlis (vid. po 12,6 taško ir 14,6 naudingumo balo) yra svarus, bet anaiptol ne nepamainomas. Komandoje, kuri Eurolygoje su dešimčia pergalių užima 5-ąją vietą, yra ne vienas aukšto meistriškumo krepšininkas, galintis imtis iniciatyvos.

Būtent lyderių „Žalgirio“ mače su Kazanės „Uniks“ pasigedo mūsų kalbintas treneris D.Dimavičius. 16-ajame ture kauniečiai išvykoje sukrapštė vos 53 taškus ir kapituliavo 53:66.

Puolimas vėl stringa

„Lemiamu momentu sužaidėme pernelyg naiviai“, – apie tragiškai (11:24) pralaimėtą paskutinį ketvirtį kalbėjo „Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas.

„Naujo trenerio atėjimas iš tiesų trumpam davė impulsą ir tikėjimą. Pasiektos kelios pergalės paeiliui, kurių labai trūko. Bet dabar vėl prasidėjo nesėkmių serija. Ir tai kelia nerimą dėl tolesnių komandos perspektyvų“, – savo nuomonę dėstė D.Dimavičius.

Rungtynėse Kazanėje nė vienas žalgirietis nepasiekė dviženklio rezultatyvumo, o Lukas Lekavičius, Artūras Milaknis ir Zoranas Dragičius apskritai nepelnė nė taško. Po neblogos pirmosios pusės, antrojoje ypač pritrūko L.Lekavičiaus lyderystės bei Milo tritaškių.

Pasigenda sistemos

„Lukui sudėtinga traukti komandą kiekvienose rungtynėse, o daugiau lyderių neatsiranda. Nepadeda ir vangus naujokų įsiliejimas. Z.Dragičius nepastebimas. T.Websteris sužibėjo keliose rungtynėse, bet iš esmės nežaidžia protingo krepšinio, pasikliauna avantiūristiškais metimais“, – analizavo D.Dimavičius.

Pas Šarą kiekvienas žaidėjas turėjo derinį sau, kuriame galėjo išnaudoti savo stipriąsias savybes. Dabar gi labai trūksta aiškesnės komandos žaidimo sistemos.

Trenerio žodžiais, sirgaliai dabartinį „Žalgirio“ vairininką neišvengiamai lygina su Šarūnu Jasikevičiumi. Deja, kol kas palyginimai – ne slovėno naudai.

„Pas Šarą kiekvienas žaidėjas turėjo derinį sau, kuriame galėjo išnaudoti savo stipriąsias savybes. Dabar gi labai trūksta aiškesnės komandos žaidimo sistemos. J.Zdovcas turėjo pakankamai laiko sudėlioti puolimą, tačiau aikštėje dažnai matome sutrikimą. Ypač baigiamojoje fazėje, kai reikia paskutinio perdavimo ar gero metimo. Vietoj to kamuolys vėl nusimetamas toliau ir atakuojama iš nepatogios situacijos“, – dėstė pašnekovas.

„Žalgiris“ su 3 pergalėmis ir 13 nesėkmių lieka Eurolygos autsaideriu. „Uniks“ su 10 laimėjimų ir 6 kluptelėjimais rikiuojasi ketvirtas. Tokie pat ir „Armani AX“ rodikliai.


Statistika

„Uniks“–„Žalgiris“ 66:53 (13:12, 13:11, 16:19, 24:11). Kazanė, krepšinio halė, 1 831 žiūrovas.

„Uniks“: M.Hezonja 20 (4/5 tritaškiai, 6 atk. kam., 21 naud. bal.), T.Jekiri (9 atk. kam., 20 naud. bal.) ir I.Canaanas po 11, L.Brownas 9 (10 rez. perd., 18 naud. bal.).

„Žalgiris“: M.Blaževičius ir J.Strelniekas po 9, T.Cavanaugh 8 (1/7 dvitaškių), E.Ulanovas (5 atk. kam.) ir J.Nebo (7 atk. kam., 18 naud. bal.) po 7, M.Kalnietis (5 rez. perd.) ir N.Giffey po 5, T.Websteris (1/4 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 6 rez. perd., 5 atk. kam.) 3 (L.Lekavičius, A.Milaknis ir Z.Dragičius taškų nepelnė).

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 19/39 (49 proc.) ir 15/37 (41 proc.), tritaškių – 8/17 (47) ir 6/21 (29), baudų metimų – 4/5 (80) ir 5/8 (63). Atkovota kamuolių – 33 ir 31, perimta – 8 ir 7. Rezultatyvūs perdavimai – 14 ir 17. Klaidos – 14 ir 15.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS