Dvidešimtmečių rinktinės laukia nė sykio nesuklupę serbai | Diena.lt

DVIDEŠIMTMEČIŲ RINKTINĖS LAUKIA NĖ SYKIO NESUKLUPĘ SERBAI

Lietuvos jaunimo iki dvidešimties metų rinktinė vietą tarp aštuonių stipriausių Europoje užsitikrino tik paskutiniajame antrojo etapo F grupės ture. Tomo Masiulio kariauna nugalėjo ukrainiečius bei sulaukė palankaus rezultato Čekijos ir Vokietijos rinktinių mače, o šįvakar laukia akistatos su pralaimėjimo skonio nepatyrusiais serbais.

Serbija yra daugiausiai aukso medalių U20 Europos čempionatuose iškovojusi rinktinė. Savo kraityje serbai turi keturis aukso ir tris bronzos medalius.

Lietuvos dvidešimtmečiai Europos čempionais buvo tapę dukart (1996 ir 2012 metais). Lietuvos rinktinė taip pat yra iškovojusi du sidabro ir vieną bronzos medalį. 2012 metų Senojo žemyno pirmenybėse lietuviai pusfinalyje nugalėjo būtent serbus (73:68).

Per pastaruosius penkerius metus Europos čempionatuose Serbijos ir Lietuvos U20 rinktinių keliai susikirto šešiskart. Du sykius pergales šventė lietuviai, o keturis kartus laimėjo Serbijos dvidešimtmečiai.

Abiejų komandų akistata įvyko ir šią vasarą. Birželio 27 dieną draugiškose rungtynėse serbai 70:66 pranoko Masiulio auklėtinius.

Ketvirtfinalio etapą Lietuvos dvidešimtmečių rinktinės Europos čempionatuose yra pasiekusios vienuoliką kartų. Šį barjerą lietuviai perkopė penkis kartus ir visais penkiais atvejais pirmenybes baigė su medaliais.

Šiame čempionate ryškaus lyderio serbai neturi. Po 11,9 taško pelnantis gynėjas Rade Zagoračas yra rezultatyviausias, Marko Guduričius prideda po 11,7 taško, Marko Tejičius – 10,3, o Nikola Rebičius po 10,1 taško per rungtynes.

Lietuvių gretose rezultatyviausiu išlieka Edvinas Šeškus pelnantis po 12,9 taško per susitikimą. Geriausias Italijoje vykstančiame čempionate kovotojas dėl atšokusių kamuolių Domantas Sabonis vidutiniškai renka po dvigubą dublį (10,6 tšk., 14,4 atk. kam.). Paulius Valinskas prideda po 10,4 taško per susitikimą.

Lietuvos ir Serbijos jaunimo rinktinių akistata – šįvakar 22 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS