Dvigubas „Ryto“ krepšininkų revanšas | Diena.lt

DVIGUBAS "RYTO" KREPŠININKŲ REVANŠAS

Po dvejų metų pertraukos į sostinės "Siemens" areną sugrįžęs Karaliaus Mindaugo taurės turnyras buvo paženklintas Kauno ir Vilniaus komandų akistatomis.

Iš Vilniaus į Kauną išvyko tik viena – Karalienės taurė, Karaliaus Mindaugo taurės ir LKL ateities finalo nugalėtojams skirti trofėjai liko sostinėje. Simboliška, kad geriausiu Lietuvos krepšinio lygos (LKL) snaiperiu tapo Prienų "Skycop" komandoje žaidžiantis vilnietis Martynas Gecevičius.

Pergalingas dublis

Vilniaus "Ryto" ir Kauno "Žalgirio" vyrų bei jaunimo komandos turnyro finaluose susitiko antrus metus iš eilės. Pernai Klaipėdoje triumfavo kauniečiai: dublerių susitikime žalgiriečiai buvo pajėgesni 76:68, o vyrų komandų mūšį "Žalgiris" laimėjo 81:62. Favoritėmis Kauno komandos buvo laikomos ir prieš šį Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą. "Žalgirio" jaunimas prieš pat turnyrą užkirto "Ryto-Perlo" komandai kelią į finalines Eurolygos jaunimo varžybas, o "Žalgiris" šį sezoną laimėjo abi akistatas su "Rytu" LKL pirmenybėse.

Tačiau vasario 17-ąją "Siemens" arenoje vilniečiai sugrąžino garbės skolą varžovams. Jaunųjų abiejų komandų krepšininkų dvikovoje "Ryto-Perlo" komanda pirmavo nuo pirmos iki paskutinės minutės ir laimėjo 83:75. Po pergalės vilniečių treneris Arvydas Gronskis buvo patenkintas savo žaidėjų pasirodymu ir džiaugėsi krepšininkų pademonstruotu charakteriu: "Ši pergalė svarbi tiek man, tiek ir vaikinams. Kalbant apie revanšus – tai komandos, lyginant su praėjusiais kartais, skyrėsi, tačiau galima sakyti, kad revanšas buvo tiek už Eurolygos rungtynes, tiek už pernai metų akistatą Klaipėdoje."

Viso turnyro puošmena tapo pagrindinių "Ryto" ir "Žalgirio" komandų mūšis finalinėse Karaliaus Mindaugo taurės rungtynėse. Pusfinalyje abi komandos be didesnio vargo įveikė varžovus – "Rytas" 86:72 pranoko Klaipėdos "Neptūną", o "Žalgiris" 89:58 sudaužė Panevėžio "Lietkabelį". Finale, stebint rekordinei 9 350 žiūrovų auditorijai, "Rytas" beveik visas rungtynes vijosi savo sąlygas diktavusį "Žalgirį", o ketvirto kėlinio pradžioje atsiliko nuo svečių 43:52. Tačiau po taiklių tolimų Roko Stipčevičiaus ir Eimanto Bendžiaus metimų vilniečiai 39 min. pirmavo 66:62. Paskutinėmis sekundėmis "Žalgiris" turėjo galimybę išlyginti rezultatą, bet Leo Westermannas pataikė tik du baudų metimus iš trijų, o vilniečių pergalę nuo baudų metimų linijos įtvirtino "Ryto" kapitonas Chrisas Krameris.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidęs Ch.Krameris iš viso pelnė 15 taškų, o naudingiausiu finalo žaidėju buvo pripažintas 14 taškų įmetęs ir 21 naudingumo balą surinkęs "Ryto" vidurio puolėjas A.Parakhouskis.

"Norėjau žaisti geriausias savo rungtynes ir manau, kad tai pavyko. Mes buvome šio turnyro šeimininkai, jautėme gerbėjų palaikymą ir žinojome, kad privalome laimėti. Šiandien visas 40 minučių išlikome komanda. Esame tarsi šeima, einame teisingu keliu ir privalome tęsti šią kelionę", – kalbėjo vos prieš du mėnesius "Ryto" gretas papildęs baltarusis.

Vilniečių atgimimas

Pirmoje sezono dalyje ne vieną skaudžią nesėkmę patyręs ir rimtų problemų komandos viduje turėjęs "Rytas" sausio pabaigoje išsiskyrė su aukštaūgiu Dominique Suttonu. Tačiau po to vilniečiai įjungė aukštesnę pavarą ir pradėjo rinkti vieną pergalę po kitos. Europos taurės turnyre laimėję dvi svarbias rungtynes prieš Belgrado "Partizan" ir "Monaco" ekipas sostinės krepšininkai pateko į atkrintamąsias varžybas. Dar tris pergales "Rytas" pridėjo LKL pirmenybėse, o vasarį užbaigė trimis laimėjimais Karaliaus Mindaugo taurės turnyre.

Esu laimingas dėl krepšininkų ir klubo darbuotojų, nes visi sunkiai dirbo, kad pasiektume šią pergalę.

"Visi žinote, koks sunkus mums yra šis sezonas. Man, kaip treneriui, apskritai sezonas yra sudėtingiausias per visą karjerą. Žaidėjų traumos, sudėties permainos, atvažiavę, nepritapę ir išvažiavę krepšininkai. Galiu tik pasidžiaugti, kad pavyko atlikti būtinas korekcijas, atsirado pasitikėjimas savimi. Esu laimingas dėl krepšininkų ir klubo darbuotojų, nes visi sunkiai dirbo, kad pasiektume šią pergalę", – po rungtynių su "Žalgiriu" kalbėjo "Ryto" vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

Pirmą trofėjų su klubu iškovojęs ir po dvejų metų Karaliaus Mindaugo taurę į Vilnių sugrąžinęs D.Adomaitis neturėjo laiko ilsėtis ir švęsti pergalės. Praėjusią savaitę jis jau darbavosi su Lietuvos vyrų rinktine, kurios vasario 22 ir 25 d. laukė paskutinės dvejos rungtynės atrankos į pasaulio krepšinio čempionatą varžybose. Puikią sportinę formą pastaruoju metu įgavęs ir aštuonerias rungtynes iš eilės laimėjęs "Rytas" pergalių seriją pratęsti galės kovo mėnesį. Kovo 2 d. vilniečiai LKL čempionato rungtynėse susitiks su Pasvalio "Pieno žvaigždėmis", o kovo 5 ir 8 d. Europos taurės ketvirtfinalyje žais su "Valencia Basket" komanda.

Po nesėkmės – permainos

Iki absoliutaus Vilniaus krepšinio triumfo trūko tik moterų krepšinio lygos lyderių Vilniaus "Kibirkšties" krepšininkių pergalės. Dvikovoje dėl pirmojo sezono trofėjaus – Karalienės taurės vilnietės susitiko su Kauno "Aisčių-LSMU" komanda. Atkakliose ir permainingose rungtynėse pirmaujanti komanda keitėsi bent kelis kartus, tačiau trečiame kėlinyje spurtavusios kaunietės varžoves nugalėjo 71:61. Nesėkmė Karalienės taurės finale buvo lemtinga "Kibirkšties" ekipos vyriausiajam treneriui Valdui Gecevičiui. Nuo sezono pradžios komandai vadovavęs krepšinio specialistas buvo priverstas užleisti postą buvusiam Lietuvos moterų krepšinio rinktinės strategui Antanui Paulauskui. Šis 59 metų treneris prie "Kibirkšties" vairo stojo po trejų metų pertraukos.

Bent jau simboline kompensacija V.Gecevičiui tapo jo sūnaus Martyno pergalė Karaliaus Mindaugo taurės turnyro metu vykusiame LKL snaiperio konkurse. Ne vienerius metus Vilniaus komandose rungtyniavęs, o šį sezoną Prienų "Skycop" aprangą vilkintis M.Gecevičius pirmajame etape surinko 20 taškų, pusfinalyje 22, o finale net 24. Su juo finale kovojęs Kėdainių "Nevėžio" legionierius Adonte Parkeris surinko 16 taškų. Pusfinalyje M.Gecevičiui ir A.Parkeriui nusileido 11 taškų surinkęs Kauno "Žalgirio" talentas Lukas Uleckas bei "Šiaulių" snaiperis Karolis Lukošiūnas, surinkęs 18 taškų. Specialaus kvietimo sulaukęs praėjusių metų nugalėtojas Mindaugas Lukauskis surinko tik 11 taškų ir užėmė priešpaskutinę vietą. Namų sienos nepadėjo ir Deividui Sirvydžiui. Vilniaus "Ryto" krepšininkas taip pat iškrito pirmajame etape, kai surinko 14 taškų.

KARALIAUS MINDAUGO TAURĖS FINALO KETVERTO REZULTATAI

Karaliaus Mindaugo taurės finalas

Vilniaus "Rytas" – Kauno "Žalgiris" 70:67 (13:11, 17:24, 13:16, 27:16)

Karaliaus Mindaugo taurės mažasis finalas

Panevėžio "Lietkabelis" – Klaipėdos "Neptūnas" (29:17, 19:19, 21:22, 25:9)

Karalienės taurės finalas

Kauno "Aistės-LSMU" – Vilniaus "Kibirkštis" 71:61 (19:14, 15:14, 25:20, 12:13)

"LKL ateities taurės" finalas

Vilniaus "Rytas-Perlas" – Kauno "Žalgiris-2" 83:75 (26:16, 15:13, 32:22, 10:24).

GALERIJA

  • Dvigubas „Ryto“ krepšininkų revanšas
Mariaus Morkevičiaus / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

rytuj

Į šik ją kad kelnės nrsmuktų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS