E. Ulanovas, S. Vene, V. Lipkevičius ir K. Vecvagaras lieka „Žalgiryje“ | Diena.lt

E. ULANOVAS, S. VENE, V. LIPKEVIČIUS IR K. VECVAGARAS LIEKA „ŽALGIRYJE“

  • 0

Kauno „Žalgirio“ klubo vadovai ir treneriai toliau dėlioja komandos kontūrus kitam sezonui. Šiomis dienomis paaiškėjo, kad Lietuvos čempionų ekipoje ir toliau rungtyniaus Edgaras Ulanovas, Siimas-Sanderis Vene, Vytenis Lipkevičius ir Kasparas Vecvagaras.

Jau anksčiau buvo skelbta, kad „Žalgiryje“ karjeras tęs ir kapitonas Paulius Jankūnas, vidurio puolėjas Robertas Javtokas, įžaidėjas Lukas Lekavičius ir į komandą sugrįžtantis Mantas Kalnietis.

Su V.Lipkevičiumi pasirašyta nauja dvejų metų sutartis, su K.Vecvagaru sutartis sudaryta pagal formulę „1+1“, o E.Ulanovo ir S.Vene atvejais įsigaliojo anksčiau pasirašytų sutarčių punktai, pratęsiantys kontraktus dar vienam sezonui. Tuo tarpu panašios sutartys nebuvo pratęstos su praėjusį sezoną komandoje rungtyniavusiais Tomu Dimša ir Donatu Taroliu.

„Žalgiryje“ praleidau didžiąją dalį savo karjeros – iš pradžių žaidžiau jaunimo komandoje, dabar pagrindinėje. Įdomu save prisiminti iš ankstesnių laikų – matau didelius skirtumus: dabar kur kas daugiau dirba galva, esu žymiai stipresnis fiziškai. Taip pat, visas entuziazmas, kurį turėjau, dabar kryptingesnis, tikslingesnis. Žinau, kad turiu ir galiu dar geriau pasiruošti rungtynėms, gerinti ne tik fizinį pasirengimą, bet ir techninius bei psichologinius įgūdžius“, - teigė penktą sezoną iš eilės „Žalgiryje“ rungtyniausiantis V.Lipkevičius.

Antrąjį sezoną pagrindinėje komandoje pradėsiantis E.Ulanovas šią vasarą daug laiko praleido sportuodamas su Lietuvos studentų rinktine ir dalyvaudamas Pietų Korėjoje vykusioje pasaulio studentų universiadoje.

„Šiuo metu ilsiuosi po pasirodymo studentų rinktinėje, tačiau po savaitės jau kibsiu į darbus ir pradėsiu individualiai ruoštis sezonui. Su nekantrumu laukiu naujojo sezono pradžios, kai vėl galėsiu žengti į „Žalgirio“ areną“, - sakė Lietuvoje paskutines atostogų dienas leidžiantis E.Ulanovas.

Aktyvi vasara laukia ir K.Vecvagaro bei S.Vene, kurie yra įtraukti į Latvijos ir Estijos vyrų rinktinių kandidatų sąrašus.

„Malonu likti komandoje, kurioje užaugau kaip žaidėjas. Paskutiniai du sezonai man nebuvo lengvi, bet dabar žiūriu į priekį ir esu dėkingas už antrą šansą. „Žalgiris“ – tai mano komanda“, - teigė po traumų atsigavęs K.Vecvagaras, pretenduosiantis patekti į Latvijos nacionalinę komandą.

Tuo tarpu su Estijos vyrų rinktine prakaitą jau liejantis S.Vene turėtų būti vienas savo šalies dvyliktuko lyderių.

„Kaip ir lietuviai ruošiamės Europos čempionatui. Bus įdomu išbandyti savo jėgas prieš Lietuvą, juk pažįstu daugumą rinktinės žaidėjų. Tuo pačiu darbas rinktinėje bus puikus pasiruošimas naujajam sezonui „Žalgiryje“, - kalbėjo S.Vene.

Rugsėjį vyksiančiame Europos čempionate Latvija ir Estija rungtyniaus vienoje grupėje su Lietuva.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS