Eurolygos autsaiderius Kaune įkvėpė Atominė musė | Diena.lt

EUROLYGOS AUTSAIDERIUS KAUNE ĮKVĖPĖ ATOMINĖ MUSĖ

8:19 – tokiu rezultatu ketvirtą kėlinį pralaimėję Kauno „Žalgirio“ krepšininkai savo arenoje kapituliavo prieš Eurolygos autsaiderių komandą.

Italas skubėjo švęsti

Žalgiriečiai 88:91 pralaimėjo Vilerbano ASVEL ekipai, kuriai tai – pirma pergalė Eurolygoje nuo 2023-iųjų sausio 26-osios. Prancūzijos atstovai buvo pralaimėję 18 mačų iš eilės.

Ketvirtą kėlinį likus žaisti šiek tiek daugiau nei minutę, kauniečiai pirmavo 88:87, tačiau netrukus rezultatą svečių naudai dvitaškiu persvėrė Timothe Luwawu-Cabarrrot, po keliolikos akimirkų dar padidinęs skirtumą dviem taikliais baudų metimais.

Pergale itin emocingai džiaugėsi naujasis ASVEL strategas Gianmarco Pozzecco, dar vadinamas Atomine muse (La Mosca Atomica).

„Noriu atsiprašyti Kazio Maksvyčio („Žalgirio“ vyriausiojo trenerio – aut. past.), kad po rungtynių taip greitai paspaudžiau ranką, nes labai skubėjau švęsti su savo žaidėjais“, – sakė 51-ų italas.

Lyderis: K. Evansas – naudingiausias (22 balai) žalgirietis per mačą su ASVEL. / E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Priekaištai – gynybai

„Puolimui – jokių priekaištų, o gynybai – dideli. Kiekvieną kėlinį praleidžiame daug taškų, tai – ne mūsų skaičiai. Palyginti su praeitu sezonu, dauguma mūsų žaidėjų – tie patys, bet gynyba – prastesnė“, – po rungtynių kalbėjo K. Maksvytis.

Asmeninį karjeros Eurolygoje rekordą pasiekė Tomas Dimša – pataikė 5 tritaškius (iš aštuonių).

Antras iš eilės rungtynes blankus buvo Nazas Mitrou-Longas: šįsyk – vos 2 taškai, nė vieno atkovoto ar perimto kamuolio, nė vieno rezultatyvaus perdavimo.

Kitas Eurolygos rungtynes žalgiriečiai žais lapkričio 9-ąją Turkijoje su Stambulo „Anadolu Efes“ komanda.

Prisiminė I. Brazdeikį

„Žalgiriui“ trūksta tokio žmogaus, koks praeitą sezoną buvo Ignas Brazdeikis. Jis devynias iš dešimties lemiamų atakų užbaigtų taškais arba išprovokuotomis pražangomis“, – įsitikinęs Darius Dimavičius.

– „Žalgirį“ sužlugdė paskutinis kėlinys, per kurį sukrapštyti vos 8 taškeliai. Kodėl kauniečių puolimas visiškai sustojo, o prancūzų, atvirkščiai, įsibėgėjo? – paklausėme buvusio Lietuvos rinktinės puolėjo.

– Visada reikia kovoti iki pabaigos. 35 minutes viskas buvo daugmaž gerai. Vėliau prancūzai gerai apsigynė nuo žalgiriečių derinio „dviese prieš du“, o bandymai atakuoti iš nuotolio buvo nesėkmingi, nes buvo metama per rankas. Be to, žalgiriečiams nesisekė stabdyti Youssoupha’os Fallo. Varžovai akcentavo, kad jų atakos suktųsi per šį aukštaūgį. Mūsiškiai leisdavo Y. Fallui priimti kamuolį netoli krepšio, o jam kokių 2 m atstumas iki lanko tas pats, kas kitam mesti iš po krepšio.

– Žalgiriečiai galėjo laimėti ar bent išplėšti pratęsimą. Kodėl lemiami metimai nepasiekė tikslo?

– Man regis, buvo susitarimas, kad Keenanas Evansas mes tritaškį, nes varžovai laukė prasiveržimo. Vis dėlto geriau būtų buvę veržtis prie krepšio ir pelnyti dvitaškį arba provokuoti pražangą. I. Brazdeikis turbūt tai būtų sėkmingai padaręs. Dabar žalgiriečiai pergudravo patys save. Rolandas Šmitas atsikovojo kamuolį ir galėjo užbaigti ataką pats, tačiau latvis kažkodėl atmetė kamuolį Edgarui Ulanovui, kuris buvo netaiklus.

– Kiek įtakos ASVEL žaidimui turėjo pokyčiai trenerių štabe?

– G. Pozzecco yra antras Šarūnas Jasikevičius, bet jo santykiai su žaidėjais – kitokie. Matyti, kad italas – kolektyvo žmogus, kuriuo žaidėjai tiki, todėl jaučiasi įkvėpti psichologiškai. Tai atsispindėjo ir žaidime.

– Ar po apmaudaus smūgio žalgiriečiai spės atsigauti iki principinio LKL mūšio rytoj su Vilniaus „Ryto“ komanda?

– Turėtų suspėti. „Rytas“ bus piktas, nes tarptautiniame fronte jiems taip pat nesiseka. Vilniečiai žais savo tvirtovėje, tad turės tam tikrą pranašumą. Kita vertus, „Žalgiris“ – LKL čempionas. Akivaizdu, kad laukia lygiaverčių varžovų dvikova. Nors ji – pirma šį sezoną, sąskaitos yra senos, tad ir mūšis bus principinis.

Kolegos: prieš rungtynes „Žalgirio“ arenoje – šilti susitikimai, draugiški pokalbiai. / zalgiris.lt nuotr.

Kitą sezoną nesiplės

Eurolygos direktorius Paulius Motiejūnas pareiškė, kad 2024–2025 m. sezoną turnyre bus tiek pat komandų, kiek ir šį.

„Kol kas neplanuojame plėstis, – sakė jis Turkijos televizijai „S Sport“. – Paryžius ir Londonas yra tos rinkos, apie kurias galvojame, manome, kad tai būtų puiki proga augti, tačiau tam dar netinkamas laikas. Šių miestų klubai dalyvauja Europos taurės turnyre, tai – pirmas žingsnis Eurolygos link.“

Kita, anot P. Motiejūno, įdomi rinka – Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE).

„Kalbamės su Dubajaus atstovais, deramės, analizuojame. Pristatysime Eurolygos klubams šią idėją, kai būsime viską parengę. Šis regionas domina ne tik mus, bet ir NBA, futbolą, kitas sporto šakas, gali padėti mums augti kaip lygai, o mes to ir siekiame“, – teigė P. Motiejūnas.

„Wolves“ sėkmė

Kituose Europos krepšinio turnyruose dalyvaujantys Lietuvos klubai iškovojo tris pergales ir patyrė dvi nesėkmes.

Europos taurės turnyro A grupėje Vilniaus „Wolves“ krepšininkai svečiuose 86:78 nugalėjo Liublianos „Olimpija“ ekipą, o B grupėje Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ išvykoje 77:88 nusileido Las Palmo „Gran Canaria“.

Vilniečiai (2 pergalės ir 2 pralaimėjimai) – šeštoje vietoje, panevėžiečiai (1-4) – devinti.

Lapkričio 7-ąją „7bet-Lietkabelis“ savo aikštėje susitiks su Buržo „Mincidelice“ (4-1), 8 d. „Wolves“ namuose žais su Slabožanskės „Prometey“ (2-3).

zalgiris.lt nuotr.

„Rytas“ vėl suklupo

Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) čempionų lygoje rungtyniaujantis sostinės „Rytas“ pralaimėjo antrą mačą iš eilės – šįkart išvykoje 76:78 neprilygo Patrų „Promitheas“ komandai.

Vilniaus ekipa B grupėje su čekų Opavos klubu dalijasi 3–4 vietas (po 0-2). Būtent su šiais varžovais „Rytas“ išmėgins jėgas lapkričio 14 d.

Virginijaus Šeškaus treniruojami Jonavos „CBet“ krepšininkai FIBA Europos taurės turnyro C grupėje 84:65 nugalėjo Rostoko „Seawolves“.

Jonaviečiai (2-1) – antroje vietoje, pirmauja Larnakos AEK (2-1).

Lapkričio 8-ąją „CBet“ vėl namuose varžysis su Kauhajokio „Karhu Basket“ (1-2).

Uteniškiai – lyderiai

Šiaurės Europos krepšinio lygos (ENBL) turnyre Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ svečiuose 76:75 įveikė Bristolio „Flyers“.

Uteniškių komanda – A grupės lyderė (2-0).

B grupėje antri – „Šiaulių“ krepšininkai (2-1). Pirmauja Zeliona Guros „Stelmet“ (2-1).

ENBL turnyre dalyvauja Lietuvos, Didžiosios Britanijos, Nyderlandų, Danijos, Bulgarijos, Lenkijos, Izraelio, Estijos, Rumunijos, Belgijos, Latvijos, Čekijos ekipos.


Statistika

„Žalgiris“–ASVEL 88:91 (30:24, 26:26, 24:22, 8:19).

Kaunas, „Žalgirio“ arena, 14 848 žiūrovai.

„Žalgiris“: T. Dimša 21 taškas (5/8 tritaškių), K. Evansas 19 (6 atkovoti kamuoliai, 7 rezultatyvūs perdavimai), E. Ulanovas 14 (5/5 baudų metimų), L. Birutis 11 (5/6 dvitaškių, 4 atkovoti kamuoliai), K. Hayesas (3/3 dvitaškių) ir L. Lekavičius po 6, R. Šmitas 5 (5 atkovoti kamuoliai), N. Mitrou-Longas, A. Butkevičius ir B. Manekas po 2, D. Giedraitis 0.

ASVEL: T. Luwawu-Cabarrot 19 taškų (8/8 baudų metimų, 6 atkovoti ir 3 perimti kamuoliai), Y. Fallas 15 (5 atkovoti kamuoliai), J. Lauvergne’as (5 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai) ir N. De Colo (4/4 dvitaškių, 6 rezultatyvūs perdavimai) po 13, M. Scottas 12 (4 rezultatyvūs perdavimai), P. Lee (2/2 tritaškių, 5 rezultatyvūs perdavimai) ir Ch. Kahudis po 6, E. Jacksonas 3, D. Lighty ir F. Jacksonas po 2, M. Ndiaye 0.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 21/34 (62 proc.) ir 27/37 (73 proc.), tritaškių – 11/28 (39) ir 7/20 (35), baudų metimų – 13/14 (93) ir 16/18 (89). Atkovota kamuolių – 29 ir 26, perimta – 4 ir 7. Rezultatyvūs perdavimai – 15 ir 24. Klaidos – 11 ir 9.


Rezultatai

Stambulo „Fenerbahce“–Pirėjo „Olympiakos“ 79:77 (29:14, 17:19, 12:24, 21:20). 10 951 žiūrovas. G. Papagiannis 15 taškų (3/5 tritaškių) / A. Petersas 19 taškų (6 atkovoti kamuoliai).

Belgrado „Crvena zvezda“–Miuncheno „Bayern“ 74:68 (12:19, 21:16, 20:24, 21:9). 18 130 žiūrovų. M. Teodosičius 16 taškų (11 rezultatyvių perdavimų) / C. Edwardsas 16 taškų.

Milano „EA7 Emporio Armani“–„Monaco“ 66:72 (18:13, 19:22, 11:17, 18:20). 8 966 žiūrovai. S. Shieldsas 17 taškų (6 klaidos) / M. Jamesas 21 taškas (5 atkovoti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai).

„Valencia“–Berlyno ALBA 79:71 (15:14, 26:25, 15:15, 23:17). 6 351 žiūrovas. S. Ojeleye 19 taškų (4/6 tritaškių, 7 atkovoti kamuoliai) / S. Brownas 19 taškų (3/3 dvitaškių, 4/4 baudų metimų).

GALERIJA

  • Eurolygos autsaiderius Kaune įkvėpė Atominė musė
  • Eurolygos autsaiderius Kaune įkvėpė Atominė musė
  • Eurolygos autsaiderius Kaune įkvėpė Atominė musė
E. Ovčarenko / BNS, zalgiris.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ei žurnaleiviai

Niekas čia nesuklupo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS