Eurolygos ekspertai „Žalgiriui“ ketvirtfinalyje prognozuoja daugiausiai vieną pergalę | Diena.lt

EUROLYGOS EKSPERTAI „ŽALGIRIUI“ KETVIRTFINALYJE PROGNOZUOJA DAUGIAUSIAI VIENĄ PERGALĘ

Kitą savaitę žygį Eurolygos atkrintamosiose pradėsiantis Kauno „Žalgiris“ pasirodymą jose užbaigs greitai, mano apklausti pirmenybių ekspertai.

Keturi iš penkių nuomonę pareiškusių žmonių tiki Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių sėkme vienose rungtynėse, tuo metu vienintelis Eurolygos apžvalgininkas Javieras Gancedo žada greitą Stambulo „Fenerbahče“ susidorojimą su kauniečiais.

„Fenerbahče“ žengs toliau per trejas rungtynes, – teigė jis. – „Žalgiris“ į ketvirtfinalį atkeliauja su šešių pergalių serija ir Stambulo komandai nebus lengva. Tačiau Željko Obradovičiaus kariauna pademonstravo Milane, jog ir neturėdama geriausių savo žaidėjų gali būti labai kovinga.

„Fenerbahče“ šį sezoną Eurolygoje namie nepralaimėjo ir tikiu, kad ta serija prasitęs, kadangi atmosfera „Ulker Sports“ arenoje bus įsielektrinus. Didelio krepšinio vakarėlio tikiuosi ir Kaune, bet pirmaudama 2-0, „Fenerbahče“ bus pasirengusi kuo greičiau žengti paskutinį žingsnį finalo ketverto link.

Nikola Kaliničius – neabejotinai žaidžia geriausią krepšinį karjeroje ir tai bus papildomas Željko ginklas.“

Legendinis Eurolygos strategas ir dusyk šių pirmenybių čempionas Dušanas Ivkovičius „Žalgirį“ įvardijo kaip neparankų oponentą turkams, tačiau daug vilčių kauniečiams irgi nesuteikė – galimai laimės vienąkart.

„Žalgiris“ yra pagerinęs savo formą ir atkrintamosiose žais antrus metus paeiliui, – kalbėjo D. Ivkovičius. – Tačiau „Fenerbahče“ turi ne tik namų aikštės pranašumą, bet ir suolelio. Ž. Obradovičius su savo patirties bagažu turi didelę įtaką šiai serijai.“

„Viena komanda pirmoje vietoje išbuvo 21 savaitę iš eilės, tuo metu kita į aštuntąją poziciją pakilo tik likus kelioms rungtynėms, – mintis dėstė Izraelio žurnalistas Arale'as Weisbergas. – Vienas treneris – visų laikų geriausias specialistas su pergalių ir pralaimėjimų santykiu atkrintamosiose 19-1, o kitas – buvęs jo auklėtinis, atkrintamosiose besivaržantis tik antrą kartą.

Iš tiesų nėra jokio kito scenarijaus, kaip tik „Fenerbahče“ pergalė serijoje, tačiau esu įsitikinęs, jog apskritai nebus lengva. „Žalgirio“ dvasia, charakteris, karšti sirgaliai ir kylantis treneris pridarys daugybę nemalonumų reguliariojo sezono čempionams, nors jeigu jie ir nelaimės. Sakau, jog 3-1 nugalės „Fenerbahče“.

Ilgametis žurnalistas ir Eurolygos analitikas Vladimiras Stankovičius taip pat išskyrė faktą, jog „Fenerbahče“ neturėjo lygių reguliariajame sezone bei tuo pačiu paminėjo pagrindinį Turkijos klubo ginklą – Janą Vesely. Anot eksperto, daug kas priklausys, kaip po krepšiais pasirodys būtent šis čekas.

„Žalgiris“ ieškos galimybių laimėti per pirmuosius du susitikimus Stambule. Kauno ekipa beveik netgi geriau žaidžia išvykose nei namuose. Paskutinės dvi pergalės Pirėjuje ir Madride patvirtina tai“, – nuomone dalijosi V. Stankovičius.

Pasak Eurolygos informacinio partnerio „Eurohoops.net“ atstovo Lefterio Moučio, „Fenerbahče“ laukia lengviausias kelias siekiant patekti į finalinį ketvertą Vitorijoje.

„Stambulo komanda – vienintelė pastaraisiais metais nenugalėta namų tvirtovėje ir neabejotinai turi didelį pranašumą laimėti abejas rungtynes savo aikštėje ir užbaigti seriją Kaune trečiose ar ketvirtose rungtynėse. Labiausiai tikėtina, jog prireiks keturių mačų.

„Žalgiris“ – kietas priešininkas, žinantis, kaip skaityti žaidimą ir prisitaikyti prie poreikių, tačiau Turkijos čempionai turi daug daugiau talento ir krepšinio asmenybių, kurios gali pasitempti kritiniais momentais“, – sakė jis.

Kauno komanda kovas ketvirtfinalyje pradės dvejomis rungtynėmis Stambule – antradienį ir ketvirtadienį. Balandžio 23-ąją serija persikels į Kauną, kur bus sužaistas trečias mačas. Prireikus ketvirtojo susitikimo, jis „Žalgirio“ arenoje vyktų balandžio 25-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Vladas Garstas

Labai daug pasieke Zalgirio vyrai - juk traumos persekioja visa sezona,ir zaidejai ne uz milijonus isigyti. Svarbu garbingai sukovoti kaunieciams ,ir pergaliu siam eurolygos sezonui kaip ir pakanka . Svarbiausia lkl e iskovoti ziedus ,o tai padaryti nebus lengva , nes taboriniai dantimis griebsis uz ziedu!

zelemuncikas

RUSIŠKAI-ranno ptašečka zapiela,čtoby košečka ne sjiela.TIKIU žALGIRIU,O YPAČ jASIKEVIČIUMI.PARSIVEŠ VIENĄ PERGALĘ.

MM

Nereikia žiūrėti tų ekspertų sapaliojimų, reikia eiti pirmyn į tikslą ir kovoti iš visų jėgų. Tie patys ekspertai tvirtino, kad Žalgiriui nėra jokių šansų patekti į aštuntuką
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS