Eurolygos filme – Š. Jasikevičiaus istorija apie šokiruojančią pradžią atvykus į JAV | Diena.lt

EUROLYGOS FILME – Š. JASIKEVIČIAUS ISTORIJA APIE ŠOKIRUOJANČIĄ PRADŽIĄ ATVYKUS Į JAV

  • 0

Šarūnas Jasikevičius buvo viena iš Eurolygos žvaigždžių, sudalyvavusių trumpametražiniame dokumentikos tipo filme „Table Talk: Playing Overseas“.

Filme dėmesys skiriamas užsienyje dirbantiems krepšininkams bei treneriams, taip siekiant atkreipti dėmesį, su kokiais sunkumais susiduriama.

Be Š. Jasikevičiaus savo mintimis dalijosi Kyle‘as Hinesas, Nickas Calathes, Alexas Abrinesas, Dimitris Itoudis, WNBA čempionė Breanna Stewart ir kiti.

„Pirmą kartą savo šalį palikau septyniolikos, – pasakojo Š. Jasikevičius. – Vaikui iš Sovietų sąjungos išvykti į JAV buvo tas pats, kas pereiti iš juodo į baltą. Tai buvo daug pareikalavęs prisitaikymas.“

„Pirmi 3-4 mėnesiai buvo šokas. Kita kultūra, kitoks maistas, papročiai, situacijos. Ėjimas su šeima į bažnyčią sekmadieniais, dar kitos situacijos. Visiškai kita kalba. Jau tuomet neblogai kalbėjau angliškai, bet reikėjo susidurti ir su žargonu. Turėjau bendrauti ir su vietiniais juodaodžiais žaidėjais, kurių situacijos tuo metu aš visai nesupratau. Aš nieko nesupratau apie jų pasaulį augant smurto aplinkoje, rasizmą, su kuriuo jie susidūrė. Prieš atvykstant į JAV aš nieko nežinojau apie rasizmą. Buvo tikrai šokiruojanti pradžia“, – pridūrė Š. Jasikevičius.

 

 

Būdamas treneriu, Šaras pripažino, jog teikia pirmenybę tiems legionieriams, kurie jau yra žaidę Europoje.

„Man, kaip treneriui, labai svarbu komandoje neturėti žaidėjų, kurie iš JAV į Europą atvyksta pirmą kartą. Manau, kad jiems būna labai didelis kultūrinis šokas. Turėjome atvejų, kai pirmaisiais metais tokius žaidėjus tiesiog bandai suprasti ir įsijausti į jų kailį. Kaip ir sakiau, kai pirmą kartą atvykau į JAV, man irgi buvo šokas, tad natūralu, jog tas pats ištinka ir amerikiečius, kurie atvažiuoja į Europą. Tuomet stengiesi jiems padėti, suprasti, kas ir kaip vyksta Europoje. Tai nėra lengva, bet dažniausiai tikri profesionalai prisitaiko“, – pasakojo Š. Jasikevičius.

Tuo metu Milano „Armani Exchange“ puolėjas K. Hinesas teigė, jog kartais tiesiog reikia išeiti iš komforto zonos.

„Be abejo, tu nesi namuose ir šalia nėra tau įprastos aplinkos, bet kartais norint paaugti kaip žmogui, privalu išeiti iš komforto zonos, – sakė K. Hinesas. – Manau, pagrindinė priežastis, kodėl man pavyko būti sėkmingu krepšinyje, yra ta, jog prisitaikiau prie kultūros ir sugebėjau daug ko išmokti.“

„Kad ir kokiame mieste ar šalyje žaidžiau, aš turėjau galimybių daug ko išmokti“, – pridėjo K. Hinesas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS