Eurolygos sezoną „Žalgiris“ pradėjo sunkia pergale Bolonijoje | Diena.lt

EUROLYGOS SEZONĄ „ŽALGIRIS“ PRADĖJO SUNKIA PERGALE BOLONIJOJE

Kauno „Žalgiris“ (1-0) pergalingai pradėjo Eurolygos sezoną. Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje panaikino dviženklį deficitą ir rezultatu 82:79 (15:23, 22:19, 21:23, 24:14) palaužė Bolonijos „Virtus“ (0-1) komandą.

Dvikovą žalgiriečiai pradėjo užtikrintai, kadangi keturis taškus surinko Keenanas Evansas, o Edgaras Ulanovas ir Tomas Dimša pataikė po tritaškį – 10:2. Tiesa, po minutės pertraukėlės kauniečiai įstrigo, tenkinosi tik taikliu K.Evanso tolimu metimu ir Lauryno Biručio dvitaškiu, pralaimėjo atkarpą 5:21 bei jau vijosi varžovus – 15:23.

Dvitaškį su varžovo pražanga greitoje atakoje įmetė Arnas Butkevičius, dvitaškį pridėjo L.Birutis, o Nazas Mitrou-Longas smeigė tritaškį – 23:29. K.Evansas pelnė du taškus, varžovai tolo (25:40), bet kėlinio pabaiga vėl klostėsi sėkmingiau. A.Butkevičius vėl pasižymėjo dvitaškiu su varžovo pražanga, iš toli vėl pataikė N.Mitrou-Longas, o Brady Manekas įmetė du tritaškius iš eilės – 37:42.

Iškart po pertraukos K.Maksvyčio auklėtiniams vos per dvi minutes pavyko išlyginti rezultatą: po du taškus pelnė K.Evansas ir Kevarriusas Hayesas, o T.Dimša pasižymėjo dvitaškiu su varžovo pražanga – 44:44. Iš po krepšio pataikė Rolandas Šmitas, bet dar vieną prastą atkarpą sužaidę svečiai vėl turėjo dviženklį deficitą – 46:58. Lukas Lekavičius realizavo du baudų metimus, E.Ulanovas surinko penkis taškus iš eilės, K.Evansas smeigė tritaškį greitoje atakoje, nelengvą metimą iš po krepšio įmetė R.Šmitas ir skirtumas vėl mažėjo – 58:65.

Po dvitaškį baudos aikštelėje įmetė T.Dimša ir B.Manekas, greitą ataką taikliu metimu užbaigė K.Evansas, o R.Šmitas pelnė du taškus su varžovo pražanga – 67:71. E.Ulanovas varžovo techninę pražangą pavertė tašku nuo baudų metimo linijos, iš po krepšio taškus įvertė R.Šmitas, o K.Evansas nelengvu tritaškiu vėl išlygino rezultatą – 73:73. Dviem baudų metimais K.Evansas išvedė „Žalgirį“ į priekį, E.Ulanovas pataikė vidutinio nuotolio metimą, K.Evansas paleido dar vieną taiklų tritaškį ir pridėjo baudos metimą, o pergalę baudų metimais įtvirtino R.Šmitas – 82:79.

„Žalgiris“: K.Evansas 25 (4/6 trit., 2 per. kam.), E.Ulanovas 11, R.Šmitas 10, T.Dimša 8, B.Manekas 8, A.Butkevičius 6, N.Mitrou-Longas 6, L.Birutis 4, L.Lekavičius 2, K.Hayesas 2 (8 atk. kam., 2 per. kam.), D.Giedraitis 0.

„Virtus“: J.Mickey 18 (6 atk. kam.), T.Shengelia 17 (4 rez. perd.), O.Dobričius 12, I.Cordinier 12 (9 rez. perd.).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jadzė

Tas išsišiepęs negeras visai nevykęs!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS