S.Štombergas dar turi parako | Diena.lt

S.ŠTOMBERGAS DAR TURI PARAKO

2003-ųjų Europos čempionas Saulius Štombergas dar turi parako. 32 buvusio Lietuvos rinktinės puolėjo taškai padėjo jo atstovaujamai komandai Kauno krepšinio mėgėjų lygoje palaužti ne patį silpniausią varžovą.

S.Štomebrgas mače su „Notomo“ ekipa pataikė 6 tritaškius ir vedė į pergalę 90:74 „Top Sport“ ekipą. Veteranų „40+“ lygoje tai buvo jau 17-asis „Top Sport“ laimėjimas iš eilės.  Pralaimėjimų grafoje kaip ir toliau lieka 0. Artimiausia persekiotoją „Grifoną“ lyderiai lenkia 3 laimėjimais.

Tiesa, mačo pradžioje „Notomas“, vedamas vilniečių buvusių krepšininkų Rolando Skaisgirio ir Arno Kazlausko bei buvusio Kauno „Atleto“ vidurio puolėjo Rolando Urkio mėgino priešintis ir pirmąjį kėlinį baigė lygiosiomis 18:18. Vis dėlto vėliau S.Štombergas bei 21 tašką pelnęs ir 14 kamuolių atkovojęs „Žalgirio“ dublerių treneris Tomas Masiulis padėjo savo komandai atsiplėšti. Jų pastangas užbaigė buvę „Atleto“ krepšininkai Vaidas Stiga (16 taškų) ir Dainius Staugaitis (15). Pralaimėjusiems R. Skaisgirys pelnė 22 taškus ir 11 atkovotų kamuolių), R. Urkis - 21 taškas  ir 6 perimti kamuoliai, A. Kazlauskas - 16 taškų.

„Top Sport“ ekipa neturi lygių ir jaunesnių veteranų (per 35 metų) grupėje. Pastarajame mače ji 92:38 nušlavė „Plastena“ komandą. Nugalėtojams Tomas Rakauskas pelnė 25 taškus ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Šioje grupėje taip pat nepralaimintiems lyderiams tai buvo 15-oji pergalė. Arčiausiai žengianti „Rovinija“ komanda turi 12 laimėjimų. „BC Spurtas“ - 11.

Tuo tarpu pajėgiausioje A lygoje dominuoja „Imlitex“ komanda, laimėjusi 11 mačų iš 13 galimų. Rungtynėmis mažiau žaidusių „Kauno kolegija“ ir „Basement“ krepšininkų sąskaitose – 8 pergalės. Abu persekiotojai prieš keletą dienų susitiko tarpusavyje. Kauno kolegija varžovus įveikė įtikinamai 88:70. Nugalėtojams Edgaras Rupeika įmetė 24 taškus, bei perėmė 7 kamuolius, surinkdamas 30 naudingumo balų. Pralaimėjusiems 17 taškų pelnė Matas Lisajevičius.

Savo ruožtu „Basement“ vaikinai prieš tai 84:73 įrodė pranašumą prieš A lygoje 6 laimėjimus turinčia SK „Minbra“ ekipą. Laimėjusiems Donaldas Jankauskas pelnė 21 tašką. Pralaimėjusiems Martynas Karpičius surinko 24 taškus. Kauno „Žalgirio“ fizinio rengimo treneris Justinas Grainys pelnė 19 naudingumo balų, o „Žalgirio“ dublerių treneris Vidas Ginevičius atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

A lygos lyderis „Imlitex“ 107:79 sutriuškino VDU-2 kolektyvą. Nugalėtojams Arminas Šaulys surinko 38 taškus ir 41 naudingumo balą. Žaidimo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) klubuose patirties turintis Paulius Parachomikas atkovojo 15 kamuolių, o Artūrs Pelšs atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Pralaimėjusiems Lukas Žukauskas pelnė 28 taškus.

GALERIJA

  • Saulius Štombergas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS