FIBA patvirtino naują agentų veiklos reglamentą | Diena.lt

FIBA PATVIRTINO NAUJĄ AGENTŲ VEIKLOS REGLAMENTĄ

  • 0

Praėjusią savaitę įvyko FIBA centrinės valdybos nuotolinis posėdis, kurio metu buvo įvertinti sėkmingi kontinentinių taurių atrankos etapai, apžvelgti oficialūs FIBA čempionatai 2021-2023 laikotarpiu, 3×3 varžybos, olimpinės žaidynės, U15 įgūdžių turnyras, atnaujinti FIBA strateginiai prioritetai, pabrėžiant moterų krepšinio svarbą bei atnaujinti FIBA vidiniai reglamentai.

FIBA centrinė valdyba patvirtino naujas nuostatas siekiant apsaugoti nepilnamečius krepšininkus, nacionalines federacijas, klubus bei mokyklas, kurie ugdo ir rengia aukšto meistriškumo žaidėjus

„Bendraujame su krepšinio bendruomene, mokyklomis bei klubais, žinome problemas su kuriomis susiduriama rengiant jaunuosius krepšininkus. Dalinamės patirtimi ir su kitų šalių federacijomis, todėl FIBA teisės bei FIBA Europe jaunimo komisijų posėdžiuose ne kartą diskutuota būtent dėl nepilnamečių krepšininkų, mokyklų, klubų bei trenerių pažeidžiamumo veikiant krepšininkų agentams. Posėdžių metu akcentuoti ir klausimai susiję su kompensacijomis už paruoštus žaidėjus, todėl džiugu, kad visa tai įgauna formą. Pakeitimai sustiprins krepšinio federacijų galimybes dar efektyviau atstovauti savo mokyklų, klubų, trenerių bei žaidėjų interesus“, – teigė FIBA teisės ir jaunimo komisijų narys, LKF direktorius Justas Kalinauskas.

FIBA nuo šiol turės stipresnius įrankius sukontroliuoti bei sustiprinti kompensacijų mechanizmą už jaunų žaidėjų tarptautinius perėjimus, siekiant apsaugoti aukšto meistriškumo žaidėjus ruošiančių klubų, mokyklų bei trenerių teises į kompensacijas. Taip pat ryšys tarp jaunųjų žaidėjų ir juos išugdžiusių nacionalinių federacijų nuo šiol bus dar tvirtesnis. Nepilnamečiams krepšininkams, kurie išvykę žaisti krepšinį į užsienį, bus draudžiama atstovauti tos užsienio šalies rinktinei iki 23 metų amžiaus.

FIBA centrinės valdybos posėdžio metu patvirtintas ir naujas krepšinio agentų veiklos reglamentas. Nuo šiol bus dar aiškiau reguliuojama krepšininkų agentų veikla, atnaujintos galimų interesų konfliktų nuostatos, kurios iš esmės apibrėžia žaidėjų, nepilnamečių žaidėjų, klubų ir agentų tarpusavio santykius.

„FIBA nuolatos tobulina savuosius vidinius reglamentus, todėl džiaugiamės, kad centrinėje valdyboje buvo patvirtinti FIBA teisės komisijos siūlymai susiję ir su krepšininkų agentų veikla. Pakeitimai skirti dar labiau apsaugoti ir pačių žaidėjų interesus”, – pasakojo LKF direktorius Justas Kalinauskas.

Atnaujintas FIBA krepšinio agentų veiklos reglamentas įsigalios nuo 2022 metų sausio 1 d.

Po sėkmingo „FIBA U17 Skills Challenges 2020“ turnyro valdybos nariai patvirtino šiais metais vyksiantįFIBA U15 įgūdžių turnyrą. Pagrindiniame turnyre dalyvaus 32 savo šaliai atstovaujančios vaikinų ir merginų komandos. Atranka bus atvira visoms 213 nacionalinių federacijų, kurios galės kvalifikuotis per kontinentinius atrankos turnyrus. Ši atranka vyks š.m. balandžio – gegužės mėnesiais, o pagrindinis 2021 FIBA ​​U15 įgūdžių turnyras vyks š.m. spalio mėnesį.

FIBA centrinės valdybos posėdžio metu pateikta išsami ataskaita dėl kontinentinių taurių atrankos etapų. Nacionalinių rinktinių rungtynės vyko visuose 5-iuose žemynuose, 14 skirtingų miestų, nepaisant visą pasaulį paralyžiuojančios pandemijos. FIBA ​​bei nacionalinių federacijų sėkmingai suorganizuoti atrankos etapai, pabrėžė FIBA bei federacijų ​​gebėjimą saugiai organizuoti didelio masto renginius, net ir tokiu sunkiu laikotarpiu.

Posėdyje buvo pateiktos ataskaitos apie pasirengimo procesą FIBA ​​olimpinėms atrankos turnyrams, kurie startuos birželio 29 dieną Kanadoje, Kroatijoje, Serbijoje ir Lietuvoje. Taip pat buvo pateikta ataskaita apie Olimpinio krepšinio turnyro pasirengimą, kuris įvyks šių metų liepos mėnesį Tokijuje. Posėdyje aptarti atnaujinimai dėl 2021 ir 2022 metų FIBA ​​kontinentinių taurių bei FIBA ​​U19 pasaulio krepšinio čempionatų vyksiančių šią vasarą Latvijoje (vaikinai) ir Vengrijoje (merginos). Posėdžio metu FIBA medicinos komisija pristatė ruošiamus FIBA turnyrų COVID-19 saugumo protokolo atnaujinimus bei bendradarbiaujant su NBA bei PSO, pabrėžė vakcinų sportininkams svarbą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS