G. Krapikas: sugebėjome susikaupti ir suprasti rungtynių svarbą | Diena.lt

G. KRAPIKAS: SUGEBĖJOME SUSIKAUPTI IR SUPRASTI RUNGTYNIŲ SVARBĄ

„Atsipalaiduosite jūs Kauno „Žalgiry“… – po pergalingų Eurolygos rungtynių, užtikrinusių vietą „Top 16“, šyptelėjo Gintaras Krapikas.

Kauniečių laimėjimas 74:52 prieš Izmiro „Pinar Karšiyaka“ užtikrino jiems ramų gyvenimą per paskutines dvejas reguliariojo sezono rungtynes, tačiau Krapikas sako, kad tikrai nėra kada atsipūsti.

„Pagrindinis dalykas prieš šias rungtynes buvo stabilizuoti žaidimą ir rasti rezervų. Brockas Motumas ir Olivier Hanlanas šiandien žaidė tikrai gerai ir stipriai prisidėjo prie pergalės, jie nusipelno daugiau minučių. Būsime įvairiapusiškesni. Artimiausiu metu tai reikės padaryti“, – žadėjo Krapikas.

Kauniečių treneris sakė prieš rungtynes kalbėjęsis su keliais pagrindiniais savo žaidėjais ir ieškojęs atsakymų, kodėl žaidimas nesiklijuoja.

„Net neabejojau, kad šiandien visi pilnai išsikrausime, ir to užteko, – sakė Krapikas. – Laimėtos labai svarbios rungtynės ir buvo nelabai lengva situacija, nes porą paskutinių rungtynių prastai atrodėme.

Gal buvo neramu, kad prieš tokias lemiamas rungtynes atrodėme neužtikrintai. Komplimentas komandai, kad sugebėjome susikaupti ir suprasti rungtynių svarbą. Supratome, kad vienos rungtynės gali lemti teigiamą dviejų mėnesių darbą.“

„Žalgiris“ šiose rungtynėse nemažai rėmėsi žemesniu penketuku, kai aikštėje vienu metu buvo Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius ir Olivier Hanlanas. „Žalgirio“ treneris ypatingai gyrė pastaruoju metu solidžiai žaidžiantį Lekavičių. Antrasis „Žalgirio“ įžaidėjas aikštėje praleido 24 minutes ir pelnė 11 taškų.

„Lukas paskutiniu metu žaidžia labai agresyviai ir rezultatyviai, o mums to labai trūko. Planavau, kad jis gaus daug žaisti. Be abejo tiek minučių, kiek jis žaidė, nesuplanuosi, priklauso, kaip pasirodo aikštėje. Bet jis buvo labai rezultatyvus, draskė priešininkų gynybą ir įvykdė savo užduotis“, – sakė Krapikas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

šaunuolis treneris

subūrė komandą, matyt, ir pylos davė, bet žalgiriečiai žaidė kaip iš natų. Sveikinimai. Tam KRETINGA, išmok rašyti, berašti.

KRETINGA

KRAPIKAI GRIZK NAMO

SUSIJUSIOS NAUJIENOS