Galingas puolėjo šou nukalė svečių pergalę KTM ketvirtfinalyje | Diena.lt

GALINGAS PUOLĖJO ŠOU NUKALĖ SVEČIŲ PERGALĘ KTM KETVIRTFINALYJE

Kauniečio Gyčio Masiulio 29 taškai ir 36 naudingumo balai bei beveik idealus pataikymas nulėmė Panevėžio „Lietkabelio“ pergalę 87:68 pirmajame Karaliaus Mindaugo taurės (KMT-“Citadele“) ketvirtfinalio mače su Prienų CBet.

Prieniškiai trečiadienį savo aikštėje į svarbią dvikovų stojo be savo lyderio Regimanto Minioto, persikėlusio į Ispanijos ACB lygą, tačiau jiems jau padėjo iš Nyderlandų grįžęs Gilvydas Biruta. Pastarasis 203 cm ūgio „centras“ per 15 min. surinko 8 taškus ir 13 naudingumo balų. 

Šeimininkai, tradiciškai vedami amerikiečio Marquiso Wrighto, iškart spurtavo 7:0. Panevėžiečiai pirmuosius savo taškus pelnė sužaidus 3,5 minutės. Jau pirmajame kėlinyje neišvengta aistrų – dėl apsižodžiavimo techninėmis pražangomis buvo nubausti „Lietkabelio“ puolėjas Gytis Masiulis ir Prienų ekipos narys Simas Jarumbauskas.

Pirmąjį ketvirtį 19:13 laimėję šeimininkai, antrojo pradžioje privertė paprašyti minutės pertraukėlės „Lietkabelio“ trenerį Nenadą Čanaką. Pasitarimas svečiams padėjo, tačiau neilgam. Netrukus įsimėtęs Mindaugas Sušinskas persvarą padidino iki dviženklės (29:17). Vis dėlto G.Masiulis ir kompanija žingsnis po žingsnio atotrūkį ištirpdė iki vienženklio ir ilsėtis išėjo atkūrę intrigą 34:29.

Trečiajame kėlinyje įvyko lūžis, „Lietkabelis“ 26-ąją min. varžovus pasivijo 42:42, o netrukus ir persvėrė rezultatą (49:51). Ketvirtasis kėlinys tapo panevėžiečių šlovės akimirka. Kyle’as Vinalesas ėmė pataikyti stabiliau, G.Masiulis nemažino apsukų ir po įspūdingo aukštaūgio Dorde Gagičiaus perdavimo per visą aikštę, kurį sugavo ir taškais pavertė G.Masiulis, „Lietkabelis“ pabėgo (60:79). 

Rezultatyviausiai mače žaidęs G.Masiulis pataikė 5 iš 5 dvitaškių,  4 iš 4 baudos metimų ir 5 iš 7 tritaškių bei atkovojo 8 kamuolius. K.Vinalesas pridėjo 19 taškų, Margiris Normantas – 11. Šeimininkams M.Sušinskas ir M.Wrightas įmetė po 16 taškų, S.Jarumbauskas – 9.

Atsakomoji ekipų dvikova Panevėžyje numatyta sausio 16 d. Dvi poros: Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir Kauno „Žalgiris“ bei Utenos „Juventus“ ir Vilniaus „Rytas“ ketvirtfinalio etapą pradės jau po švenčių. Gruodžio 27 d. pirmąjį mačą sužais Alytaus „Dzūkija“ ir „Šiauliai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS