Galvas pravėdinusiems žalgiriečiams – nestandartinės komandos iššūkis | Diena.lt

GALVAS PRAVĖDINUSIEMS ŽALGIRIEČIAMS – NESTANDARTINĖS KOMANDOS IŠŠŪKIS

Kiek laisvesnę atkarpą po sekmadienio rungtynių su Vilniaus „Rytu“ turėjusi Kauno „Žalgirio“ komanda dvi dienas paskyrė prabangai, kurios seniai neturėjo – galvos išvalymui nuo krepšinio. Laisvas dienas gavę krepšininkai trečiadienį susirinko į treniruotę, kurioje pradėjo ruoštis šios savaitės Eurolygos dvikovai su „Valencia“.

Ispanijos klubas yra „Žalgirio“ kaimynas turnyrinėje lentelėje, turintis viena pergale daugiau ir žengiantis penkioliktoje pozicijoje.

„Valencia“ sezoną pradėjo penkiais pralaimėjimais iš eilės, tačiau po to per septynis mačus iškovojo keturias pergales.

„Valencia“ yra gerai puolanti komanda, turi daug pasirinkimų, – sakė žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius. – Jie kažkiek net žaidžia kitaip nei kitos komandos, kadangi iš penktos pozicijos bando ištraukti varžovą toliau nuo krepšio su Bojanu Dubljevičiumi, Mike'u Tobey.

Jeigu turi mažesnį žmogų, B. Dubljevičius eina po krepšiu. Žaidžia laisvą krepšinį, ir reikia stengtis tai kažkiek suvaržyti.“

28 metų 205 cm ūgio B. Dubljevičius yra rezultatyviausias ir naudingiausias „Valencia“ žaidėjas Eurolygoje, per dvikovą vidutiniškai renkantis po 13,8 taško ir 18,3 naudingumo balo.

Kitas Š. Jasikevičiaus paminėtas žaidėjas, 213 cm ūgio M. Tobey, pasižymi 7,5 taško ir 3,6 atkovoto kamuolio vidurkiais.

„Valencia“ per mačą vidutiniškai per mačą pelno po 79,2 taško, tačiau praleidžia po 83,9. Pastarasis rodiklis – trečias blogiausias Eurolygoje.

Ispanijos ekipa visas keturias pergales pasiekė namie, o išvykose pralaimėjo visas šešias dvikovas.

Šešerias iš eilės rungtynes Eurolygoje pralaimėjęs „Žalgiris“ po trumpo atokvėpio treniruotėse daugiausia dėmesio skyrė savų problemų taisymui. Anot Jasikevičiaus, pirmiausia reikia susitvarkyti problemas, kurios kamuoja kurį laiką.

„Mums labai svarbu K. C. (Riverso) įvedimas į rotaciją, svarbu rotacijų aiškinimasis, žiūrėti į save, nes patys darome daug klaidų“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

Žalgiriečiai trečiadienį treniruotėje dėl čiurnos traumos neteko Roko Jokubaičio, ir taip rotacijoje liko du įžaidėjai – Thomasas Walkupas ir Lukas Lekavičius.

L. Lekavičius per pastarųjų penkerių rungtynių atkarpą demonstruoja rezultatyvų žaidimą, keturiose dvikovose rinkęs dviženklį taškų skaičių. Jo vidurkiai per šią atkarpą – 12,8 taško ir 2,6 rezultatyvaus perdavimo. Visgi kaip ir visa komanda, jis nepataiko – tikslą pasiekė vos 2 tritaškiais iš 10.

„Įžaidėjas labiau vertinamas tuo, kaip komanda tuo metu funkcionuoja, – į asmeninius Lekavičiaus skaičius nebuvo linkęs žiūrėti Š. Jasikevičius. – Viena vertus, komanda gali gerai funkcionuoti, kai pats įmeti, iš kitos pusės, reikia vis tiek komandą vesti į priekį.

Jam reikia mažinti klaidų skaičių. Puolime jis jau kažkiek randa tas situacijas, kur gali nubausti floateriais, tritaškiais ar greičiu. bet turi būti balansas, kaip komanda funkcionuoja, kai esi įžaidėjas, ir kaip funkcionuoja, kai imiesi iniciatyvos ir bandai pats užbaigti atakas. Jis turi būti agresyvus kas kartą, kai turi kamuolį, kaip ir bet kuris kitas žaidėjas.“

Kito žalgiriečio, Nigelo Hayeso, statistika per pastarąsias penkerias rungtynes yra priešinga. Jis per šią atkarpą renka po 3,2 taško ir 3,4 atkovoto kamuolio, o tikslą pasiekė vos 7 metimai iš 25.

Visgi Š. Jasikevičius sako, kad amerikietis daug užduočių atlieka taip, kaip iš jo reikalaujama.

„Manau, kad viskas su juo logiška, – sakė Š. Jasikevičius. – Dabar jis mėtomas per dvi pozicijas, kuo ir jis patenkintas, ir mes patenkinti. Iškritus iš rotacijos dviem starto penketo gynėjams, prasideda rotacijos, perstumdai žaidėjus. Reikia laiko, kad viskas susidėliotų.

Nigelas daug ką daro, ką mes norime, neblogai ginasi, puolime prideda tokius dalykus iš trečios ketvirtos pozicijos kaip prasiveržimai, centravimas. Tikrai mums duoda fiziškumo, ypač iš trečios pozicijos, kai nėra Edgaro. Pradeda suprasti, kur gali būti efektyvus – kaip greitas ketvirtas ir kaip didelis trečias. Tai yra procesas ir manau jis tai daro. Jeigu dar pataikytų, būtų fantastika.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vargeta

Nemanau , kad Žalgiris laimės , nes ritasi vis žemyn , nors jau ir nėra kur ridentis. Na gal per likusę sezono dalį gal dar sukrapštys tris pergales .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS