Galvos skausmas M. Schilleriui: nežinau, kodėl komanda negali taip žaisti nuo pradžių | Diena.lt

GALVOS SKAUSMAS M. SCHILLERIUI: NEŽINAU, KODĖL KOMANDA NEGALI TAIP ŽAISTI NUO PRADŽIŲ

Panevėžyje vargęs Kauno „Žalgiris“ užsikūrė tik ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai komandos deficitas pasiekė 10 taškų.

LKL čempionai tuomet per mažiau nei minutę spurtavo 11:0 ir tašku išsiveržė į priekį (58:57) prieš Panevėžio „Lietkabelį“, o rungtynių pabaigoje ir palaužė į atlapus kibusius Nenado Čanako auklėtinius (73:69).

Martino Schillerio vadovaujama komanda iš duobės kapstėsi Luko Lekavičiaus pastangomis – „Žalgirio“ vijurkas per ketvirtą kėlinį sumetė 12 iš 26 žalgiriečių taškų.

Tuo metu gynyboje Schillerio kariauna praleido 15 taškų – mažiausiai per visus keturis ketvirčius, ką būtent po rungtynių strategas pažymėjo pirmiausiai.

„Kai atsilikimas pasiekė 10 taškų, mums pavyko pristabdyti varžovus ir tai leido perlaužti rungtynes, – pažymėjo Schilleris. – Ketvirtajame kėlinyje pradėjome gintis žymiai aktyviau ir kur kas geriau atstovėjome prieš priešininkus. Taip pat ėmėme kontroliuoti kovą dėl atšokusių kamuolių – vien per pirmąjį kėlinį po savuoju oponentams leidome atsikovoti penkis kamuolius, o iš viso atkovojo devynis. Tai – labai svarbu žaidžiant prieš tokią komandą.“

– Kodėl, jūsų nuomone, komanda nesugeba taip žaisti nuo pradžių, kaip tai darė ketvirtajame kėlinyje?

– Neturiu atsakymo į šitą klausimą. Faktas tas, kad mūsų siekis yra žaisti su tokia koncentracija ir taip intensyviai dirbti gynyboje. Manau, gynyboje dirbome koncentruotai didžiąją mačo dalį ir galvoju, kad didžiausios problemos buvo puolime. Kaip ir sakiau, negaliu atsakyti į šį klausimą, bet ieškosime atsakymų.

– Tai buvo paskutinis mačas prieš Eurolygos startą. Kas labiausia neramina prieš penktadienio rungtynes su Vilerbano ASVEL?

– Gyvename nuo vienų rungtynių iki kitų. Po šitų rungtynių sakyčiau, kad pagrindinis rūpestis yra, kaip pelnyti taškus. Po pirmųjų dvejų rungtynių susirūpinimą kėlė gynyba. Viskas vyksta pažingsniui kiekviename mače. Suprantu, kad žmonės kalba apie Eurolygą, bet šį vakarą rungtynės buvo su „Lietkabeliu“. Labai gerbiame šią komandą ir dabar koncentruosimės ties kitomis rungtynėmis.

– Lukas Lekavičius nuostabiai sužaidė ketvirtajame kėlinyje pelnydamas 12 taškų. Kokį įspūdį paliko toks jo žaidimas?

– Lukas rungtyniavo gerai. Akivaizdu, jog jo greitis leidžia draskyti baudos aikštelę ir kurti progas. Tuo pačiu Lukas sužaidė tik 20 minučių, kas reiškia, jog rungtynių pabaigoje jis dar turėjo daug jėgų, ir tai leido su juo žaisti visą ketvirtą kėlinį. Aišku, esu labai labai patenkintas dėl Luko, kuris mums – labai svarbus. Bet noriu pabrėžti, jog tai dar tik sezono pradžia.

– Emmanuelis Mudiay visą ketvirtą kėlinį praleido ant suolo. Kaip įvertintumėte jo pasirodymą ir ką Lekavičius atliko geriau nei Mudiay?

– Emmanuelis nebuvo toks dominuojantis, koks buvo rungtynėse su Alytaus „Dzūkija“. Jis po ilgosios pertraukos stigo agresijos ir aštrumo, o gavęs pražangą puolime, dar labiau sustojo. Emmanuelis privalo būti agresyvesnis, kadangi mums reikia jo prasiveržimų. Tai buvo rungtynių metu priimtas sprendimas.

– Ketvirtajame kėlinyje tik po pokalbio su teisėju pasinaudojote iššūkio taisykle, jog jie peržiūrėtų epizodą. Iš šalies atrodė lyg nežinotumėte apie tokią galimybę.

– Manote, jog teisėjas patarė man prašyti peržiūros? Na jau ne. Teisėjas pasakė, jog turiu pakelti vėliavėlę televizijai, kad pamatytų, jog noriu pasinaudoti šia taisykle. Galvojau, jog nesportinės pražangos galimybė nebuvo didelė, bet būtent tokia taisyklė leidžia tai patikrinti, o ypatingai ketvirtajame kėlinyje kada nenusiminusuoja minutės pertraukėlė. Teisėjas pasakė, kad turiu pakelti vėliavėlę, nes toks yra oficialus gestas šiai taisyklei. To nežinojau. Galvojau, jog užtenka piršto pasukimo gesto. Tai buvo tiesiog pamokanti patirtis.

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Fama

Sunkus gimdymas laukia šį sezoną,ypač euro lygoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS