A. Giedraitis: „Rytas“ tikrai gali kibti į atlapus „Lokomotiv“ krepšininkams | Diena.lt

A. GIEDRAITIS: „RYTAS“ TIKRAI GALI KIBTI Į ATLAPUS „LOKOMOTIV“ KREPŠININKAMS

  • 0

Buvęs ilgametis Vilniaus „Ryto“ ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės narys, Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas Andrius Giedraitis prisipažįsta su nekantrumu laukiantis visų „Ryto“ rungtynių.

Suprantama, tam jis turi ir labai subjektyvią priežastį – pagrindinėje komandoje šiemet debiutavo jo sūnus Karolis. Tačiau kartu buvęs krepšininkas prisipažįsta, kad šiemet ypač smagu stebėti atjaunėjusį ir lietuviškesnį „Rytą“.

„Nepamenu, kada komandoje paskutinį kartą buvo tik trys žaidėjai iš užsienio. Galbūt mano laikais, kuomet komandoje žaidė Erikas Elliotas ar amžiną atilsį Aleksandras Okunskis. Man labai smagu matyti tokią komandą ir palaikyti ją. Ir esu tikras, kad ne tik man, tačiau ir kitiems „Ryto“ sirgaliams“, – sakė A. Giedraitis.

Pasibaigus ikisezoninių varžybų ciklui ir prabėgus dviems „Betsafe-LKL“ čempionato turams, per kuriuos vilniečiai įveikė Pasvalio ir Prienų ekipas, artimiausiu metu „Rytui“ teks įveikti aukštesnius barjerus. Šeštadienį „Jeep“ arenoje vilniečiai išmėgins jėgas su Klaipėdos „Neptūnu“, o antradienį persikels į „Siemens“ areną, kurioje pradės Europos taurės varžybas. Pirmoje dvikovoje vilniečių lauks, anot A. Giedraičio, vieni iš varžybų favoritų, Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija) krepšininkai, vedini Manto Kalniečio.

Pasibaigus ikisezoninių varžybų ciklui ir prabėgus dviems „Betsafe-LKL“ čempionato turams, per kuriuos vilniečiai įveikė Pasvalio ir Prienų ekipas, artimiausiu metu „Rytui“ teks įveikti aukštesnius barjerus. Šeštadienį „Jeep“ arenoje vilniečiai išmėgins jėgas su Klaipėdos „Neptūnu“, o antradienį persikels į „Siemens“ areną, kurioje pradės Europos taurės varžybas. Pirmoje dvikovoje vilniečių lauks, anot A. Giedraičio, vieni iš varžybų favoritų, Krasnodaro „Lokomotiv“ krepšininkai, vedami Manto Kalniečio.

„Manau, kad Krasnodaro ekipa yra viena pajėgiausių visame turnyre. Labai nustebčiau, jei jie nepatektų į Europos taurės pusfinalį. Tačiau tai tikrai nėra nuosprendis „Rytui“. Mačiau kai kurias vilniečių draugiškas rungtynes vasarą, pirmuosius LKL susitikimus. Galbūt „Rytas“ dar nėra pilnai įsivažiavęs, manau, kad komanda po kurio laiko žais daug geriau. Tačiau ir dabar ji tikrai gali kibti į atlapus Rusijos klubui ir, tikiu, antradienį tai padarys“, – svarsto A. Giedraitis.

Paklaustas kokiais ginklais „Rytas“ gali išgąsdinti Krasnodaro ekipą, A. Giedraitis, be kita ko, pamini ir sirgalių palaikymą.

„Iš savo asmeninės patirties pamenu, kaip žaidėjus veikia pilnos tribūnos. Galiu pasakyti tiesiai šviesiai: net ir prisiminus palaikymą man iki šiol kūnu bėga šiurpas. Pilnos, garsios tribūnos motyvuoja krepšininkus labiau stengtis, kautis iš paskutinių jėgų. Tikiu, kad tai gali būti būti papildomas „Ryto“ arkliukas antradienį“.

A. Giedraitis nesutinka, kad žaidimas tarptautinėse varžybose motyvuoja krepšininkus motyvuoja labiau nei žaidimas nacionaliniame čempionate.

„LKL lygis yra pakilęs. Sakyčiau, kad čia nebėra komandų, su kuriomis Vilniaus komanda galėtų žaisti puse jėgos. Todėl kiekvienas susitikimas „Rytui“ yra finalas. Ir šeštadienį su „Neptūnu“, ir antradienį su „Lokomotiv“. Ir jei komanda į šiuos susitikimus eis su tokiu nusiteikimu ir požiūri, viskas bus gerai“, – teigia A. Giedraitis.

Vilniaus „Rytas“ Europos taurės varžybas pradės spalio 1 d. „Siemens“ arenoje Vilniuje, kurioje priims „Lokomotiv“ krepšininkais. Be Krasnodaro komandos Europos taurėje vilniečiai dar susitiks su Bursos „Tofas“, Limožo CSP, Belgrado „Partizan“ ir Venecijos „Umana Reyer“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS