Graikija olimpinėje atrankoje nupūtė L. Dončičių su slovėnais | Diena.lt

GRAIKIJA OLIMPINĖJE ATRANKOJE NUPŪTĖ L. DONČIČIŲ SU SLOVĖNAIS

  • 0

Pirėjuje, vienoje iš atrankų į Paryžiaus olimpines žaidynes, akis į akį stojo dvi Europos krepšinio grandės – namų sienų palaikoma Graikija su Gianniu Antetokounmpo ir Luka Dončičiaus vedama Slovėnija.

Nors ekspertai prognozavo, jog ši akistata vyks finale, tačiau dėl slovėnų pralaimėjimo Kroatijai grupių etape, šis susidūrimas įvyko jau pusfinalyje.

Vis dėlto, intrigos mače buvo nedaug – graikai iškart ėmė dominuoti ir pirmąjį kėlinį baigė turėdami dviženklę persvarą (32:14). Antrąjį ketvirtį laimėjo slovėnai, tačiau stipriau priartėti jiems nepavyko. Trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose ir vėl geresni buvo graikai, kurie, sutriuškinę savo varžovus 96:68 (32:14, 15:19, 19:17, 30:18) užsitikrino vietą atrankos finale, išmesdami slovėnus iš tolimesnės kovos dėl bilieto į olimpines žaidynes.

Graikų žvaigždė G. Antetokounmpo per ant parketo praleistą 21 minutę pelnė 13 taškų ir surinko 11 naudingumo balų. Geriausiai jam talkino buvęs „žalgirietis“ Thomas Walkupas, pelnęs 19 taškų ir surinkęs 20 naudingumo balų.

Slovėnų gretose NBA vicečempionas L. Dončičius surinko 21 tašką, 7 atkovotus kamuolius ir 5 rezultatyvius perdavimus. 25-erių slovėnas taip pat suklydo net 10 kartų.

Graikija: Thomasas Walkupas – 19 tšk. (6 atk. kam.), Vasileios Toliopoulos – 17, Giannis Antetokounmpo – 13, Giannoulis Larentzakis ir Nickas Calathes (11 rez. perd.) po 9.

Slovėnija: Luka Dončičius – 21 tšk. (7 atk. kam., 10 kld.), Joshas Nebo – 17 (7 atk. kam.), Gregoras Hrovatas – 9.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS