Į finalą – be lyderio | Diena.lt

Į FINALĄ – BE LYDERIO

  • 0

Kauno „Žalgiris“ – Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finale, tačiau su itin skaudžiu nuostoliu: iš kovos rikiuotės iškrito Keenanas Evansas.

LKL: teisėjai suklydo

Žalgiriečiai per pusfinalio (iki trijų pergalių) mačą 3:0 (93:72, 90:89 ir 88:79) nugalėjo Panevėžio „7bet-Lietkabelį“.

Antra ir trečia dvikovos pasižymėjo kontroversiškais, dramatiškais įvykiais.

„Rungtynių baigtį nulėmė ne pergalingas „Žalgirio“ žaidėjo metimas, o nesušvilpta pražanga“, – po pralaimėtų rungtynių Panevėžyje (89:90) pareiškė „7bet-Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas.

Jo nuomone, lemiamus taškus paskutinę akimirką pelnęs žalgirietis Kevarriusas Hayesas, grumdamasis dėl kamuolio su Džiugu Slavinsku, prasižengė, tačiau teisėjai (dirbo Artūras Šukys, Juozas Barkauskas ir Gintaras Mačiulis) to neužfiksavo.

LKL teisėjų departamentas, išanalizavęs arbitrų darbą, pripažino: jų klaida nulėmė varžybų laimėtoją, tačiau, kaip jau įprasta, neįvardijo, kurį teisėją suspendavo trims savaitėms.

Vaizdo įrašas liudijo, kad tai, kas įvyko tarp K. Hayeso ir D. Slavinsko, iš gana patogių pozicijų turėjo matyti ir J. Barkauskas, ir G. Mačiulis.

Iš arenos – ligoninėn

Paskutinių serijos rungtynių „Žalgirio“ arenoje trečią kėlinį N. Čanakas užsidirbo antrą techninę pražangą, kai itin emocingai sureagavo į teisėjo Aurimo Boruso sprendimą nubausti „7bet-Lietkabelio“ žaidėją Deividą Sirvydį.

Arbitras įžvelgė, kad D. Sirvydis, mesdamas kamuolį į Kauno komandos krepšį, koja galimai kliudė jį bandžiusį sustabdyti K. Evansą. Žalgirietis parkrito ir nebegalėjo toliau tęsti rungtynių.

Arbitrų darbas? Jiems reikėtų pirmiausia išgerti „Alka-Seltzer“ nuo skrandžio skausmo.

Netrukus amerikietis buvo išvežtas į ligoninę. Anot „Žalgirio“ stratego Andrea Trinchieri, pirmas įspūdis buvo persmelktas didelio nerimo: „Tai, kas nutiko Keenanui, mane gniuždo. Jeigu galėčiau, padovanočiau jam savo kelį.“

Vakar K. Evansui buvo atliekami išsamūs tyrimai.

A. Trinchieri nuomone, pusfinalis su panevėžiečiais buvo košmariškas.

„Daug varžovų vaidybos, jėgos žaidimo. Ar man patiko? Ne. Užjaučiu savo krepšininkus ir teisėjus. Arbitrų darbas? Jiems reikėtų pirmiausia išgerti „Alka-Seltzer“ nuo skrandžio skausmo, vėliau – nuo galvos skausmo“, – svarstė italas.

Karštas derbis

Vakar trečiąsias pusfinalio rungtynes žaidė po pergalę jau pasidalijusios (85:96 ir 113:75) Vilniaus komandos – „Rytas“ ir „Wolves Twinsbet“.

Per karštą antrą dvikovą teisėjai Gytis Vilius, Jurgis Laurinavičius ir Gvidas Gedvilas abiejų ekipų atstovams skyrė tris technines pražangas (vieną jų – „Ryto“ vyriausiajam treneriui Giedriui Žibėnui) ir sutramdė beįsiplieskiančias peštynes.

Tąkart į aikštę šoko ir klubų vadovai – „Wolves Twinsbet“ sporto direktorius Donatas Zavackas, „Ryto“ valdybos pirmininkas Darius Gudelis.


Rezultatas

„Žalgiris“–„7bet-Lietkabelis“ 88:79 (18:18, 21:26, 24:10, 25:25). 4 112 žiūrovų. L. Lekavičius 18 taškų (3 rezultatyvūs perdavimai), K. Evansas 12 (1/6 tritaškių), L. Birutis 10 / D. Sirvydis 25 taškai (4 rezultatyvūs perdavimai), D. Gagičius 20 (11 atkovotų kamuolių).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS